26.6 C
Craiova
miercuri, 5 august, 2020
Știri de ultima oră Local S-au stabilit constructorii drumului judeţean Giurgiţa – Moţăţei

S-au stabilit constructorii drumului judeţean Giurgiţa – Moţăţei

Se cunosc constructorii drumului judeţean Giurgiţa – Moţăţei. Licitaţia privind modernizarea DJ 561A Giurgița (DJ 561) – Moțăței (intersecție DN 56), primul tronson al drumului de 72 km care merge până la Plenița – limita cu judeţul Mehedinți, a fost adjudecată de asocierea craioveană Domarcons SRL (lider) – Erpia SA.

Cele două firme au mai venit în asociere cu Alpenside SRL din Bucureşti, Alpha Construct Sistem SA, din Drobeta Turnu Severin, şi Con Metal CF SRL (subcontractant cu 0,47% din lucrări) şi au obţinut contractul de lucrări în valoare de 27 de milioane de euro. Contractul de execuţie va fi semnat, astăzi, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, unde vor fi prezenţi alături de constructori şi primarii din localităţile prin care trece acest drum.

Proiectul de modernizare a DJ 561A aparţine CJ Dolj şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Pentru a fi sigur că va prinde finanţare europeană, Consiliul Judeţean a împărţit proiectul în două, fiecăruia corespunzându-i un tronson de drum. Este vorba de DJ 561A Giurgiţa – Moţăţei (DN 56), tronsonul atribuit asocierii Domarcons SRL – Erpia SA, şi DJ 561A Moţăţei – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi, tronson aflat încă în procedură de atribuire.

Tronsonul de la Giurgiţa la Moţăţei are o lungime de 41 km şi traversează localităţile Urzica Mare, Urzicuța, Afumați, Boureni, Băilești, Balasan şi Moțăței Gară. Valoarea totală estimată a lucrărilor de modernizare a fost de 99.402.464,15 lei fără TVA, licitaţia fiind lansată încă de anul trecut (18 decembrie 2019). Ofertele s-au primit până la data de 10 februarie 2020. Câştigătorii au fost desemnaţi după cinci luni de analiză a documentelor depuse.

S-au stabilit constructorii drumului judeţean Giurgiţa – Moţăţei. Cu cine s-au luptat Domarcons şi Erpia

CJ Dolj a primit cinci oferte pentru modernizarea DJ 561A Giurgița (DJ 561) – Moțăței (intersecție DN 56). Una a venit de la Tel Drum SA Alexandria. Celelalte oferte au fost depuse de asocierile Strade Bauunternehmung din Craiova (lider) – RCM Costruzioni (Italia) – Panadria SRL (Găneasa), Condor Păduraru SRL din Slatina (lider) – Hydrostroy AD (Bulgaria) – Europan Prod SA din Piteşti şi asocierea turco-română Özaltın İnşaat Ticaret Ve Sanayi AŞ din Ankara – Visio Construction Works SRL din Bucureşti.

Criteriul de atribuire a contractului a fost „cel mai bun raport calitate-preţ“. Aici, 90% din punctaj reprezenta componenta financiară, iar restul de 10% perioada de garanție acordată. Câştigătoare a ieşit însă oferta celor de la Domarcons.

 Modernizarea drumului judeţean Giurgiţa – Moţăţei va costa peste 27 de milioane de euro
Modernizarea drumului judeţean Giurgiţa – Moţăţei va costa peste 27 de milioane de euro

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 42 de luni. Modernizare DJ 561A Giurgița – Moțăței presupune lucrări complexe. Acestea prevăd acostamente, colectarea şi evacuarea apelor, drumuri laterale, trotuare, accese la proprietăți, treceri de pietoni, stații de autobuz, parcări/zone de refugiu, terasamente. Lucrări se vor mai executa şi la podețe, poduri (construire sau reabilitare) şi la trecerea la nivel cu calea ferată.

Cine câştigă tronsonul doi al DJ 561A?

O luptă aprigă se dă şi pentru tronsonul doi al drumului judeţean 561A, respectiv Moțăței (intersecția cu DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți. Procedura de achiziţie a fost lansată pe 10 ianuarie, iar ofertele s-au primit până la data de 20 februarie. Aici, valoarea estimată a lucrărilor este de 71.102.447,31 lei fără TVA, adică aproape 20 de milioane de euro cu TVA.

Licitaţia se află în stadiu avansat, evaluarea ofertelor depuse fiind pe final. CJ Dolj a primit patru oferte pentru acest tronson. Este vorba de asocierile Condor Păduraru SRL (lider) – Hydrostroy AD; Panadria SRL – Strade Bauunternehmung – RCM Costruzioni; Erpia SA (lider) – Domarcons SRL – Consorzio Stabile EBG SRL Bucureşti; Özaltın İnşaat Ticaret Ve Sanayi AŞ – Visio Construction Works SRL.

La CJ Dolj va fi semnat, astăzi, contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a DJ 561A Giurgița – Moțăței
La CJ Dolj va fi semnat, astăzi, contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a DJ 561A Giurgița – Moțăței

Drumul care trebuie modernizat are 30,7 km. Criteriul de atribuire a contractului este acelaşi ca la primul tronson: cel mai bun raport calitate-preţ. Lucrările includ acostamente, colectarea şi evacuarea apelor, drumuri laterale, trotuare, accese la proprietăți, treceri de pietoni, stații de autobuz, parcări/zone de refugiu, terasamente. Lucrări se vor mai executa şi la podețele şi podurile aferente drumului (consolidare).

S-au stabilit constructorii drumului judeţean Giurgiţa – Moţăţei. Unde mai lucrează Domarcons şi Erpia

Domarcons şi Erpia, firmele care au obţinut contractul de modernizare a tronsonului I al DJ 561A Giurgița (DJ 561) – Moțăței (intersecție DN 56), au câştigat şi primul tronson al drumului judeţean Craiova – Cetate. Contractul de lucrări a fost atribuit în luna mai, pentru suma de 99.988.882,75 lei inclusiv TVA (27,7 km de drum).

Drumul Craiova - Cetate va fi modernizat cu 50 de milioane de euro. Lucrările au fost împărţite în două loturi
Drumul Craiova – Cetate va fi modernizat cu 50 de milioane de euro. Lucrările au fost împărţite în două loturi

Celălalt tronson al DJ 552 Craiova – Cetate a revenit asocierii Strade Bauunternehmung SRL – Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD, cu o ofertă de 99.382.303,21 lei (39,8 km de drum).

Domarcons SRL şi Erpia SA mai au în lucru şi alte drumuri din Dolj. Erpia se ocupă, de exemplu, de modernizarea DJ 652A DN 6 (Cârcea) – DN 65, o investiție de 3,5 milioane de euro, iar Domarcons deţine contractul pentru modernizarea DJ 542 limita județului Olt – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos – Dăbuleni (investiţie de 10 milioane de euro).

În plus, Domarcons şi Erpia au obţinut, în martie 2019, şi acordul-cadru pe patru ani privind repararea şi întreţinerea străzilor din Craiova, în valoare de 157.139.423 lei, fără TVA. Erpia SA mai este prinsă şi în acordul-cadru de modernizare a drumurilor din Craiova, în timp ce Domarcons va trebui să reabiliteze în Bănie podul de peste triaj (zona Consul) şi să amenajeze incinta exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

CSM Slatina, pas uriaș spre Liga 2. Victorie în...

CSM Slatina a luat o opțiune serioasă...

ȘTIRI GdS

00:00:19

Mehedinți: Doi soți, cercetați pentru trafic de minori

Doi soți din Drobeta-Turnu Severin sunt cercetați pentru trafic de persoane și trafic de minori după ce ar fi exploatat prin muncă...

Craiova: Accidentat pe trecerea de pietoni

Un bărbat a fost accidentat în această seară după ce a fost acroșat pe o trecere de pietoni de pe strada Caracal,...
00:00:00

Președintele a anunțat cum și când începe școala

Președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă referitoare la începerea noului an școlar, care va începe pe 14 septembrie. Copiii vor...

Craiova: Se opresc gazele pe două străzi

Distrigaz Sud Reţele a anunţat că mâine, între orele 8.30 - 12.30, se sistează alimentarea cu gaze naturale la consumatorii casnici şi non-casnici...

RAADPFL, cu ambrozia în propria-i curte

Ambrozie la intrarea în Parcul Tineretului, zona Water Park-ului
00:27:08

Programul „Casa Eficientă Energetic” pentru persoane fizice va debuta...

Programul "Casa Eficientă Energetic" pentru persoane fizice va debuta pe data de 15 septembrie 2020. Proprietarii de case din România pot depune...