12.9 C
Craiova
miercuri, 28 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj S-au reluat zborurile de pe Aeroportul Craiova către Londra, Madrid și Barcelona

S-au reluat zborurile de pe Aeroportul Craiova către Londra, Madrid și Barcelona

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, salută reluarea curselor aeriene operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) către Londra (Luton), Madrid și Barcelona, după suspendarea impusă în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.  

„Am primit cu bucurie vestea privind relansarea zborurilor către 3 destinații foarte căutate, din state în care trăiesc importante comunități de români. Astfel, primele curse spre Londra și Madrid au loc chiar astăzi, urmând ca de joi să se poată călători și către Barcelona.

Potrivit informațiilor transmise de operatorul aerian, doar astăzi prin terminalele de la Craiova vor trece peste 500 de pasageri, care vin din sau se îndreaptă către Anglia, Spania și Italia.

Îmbucurătoare este și frecvența zborurilor pe rutele care sunt reluate acum, dacă ne gândim că, în cazul Londrei, vorbim despre curse în fiecare zi a săptămânii, în timp ce pentru Barcelona și Madrid sunt prevăzute câte două curse săptămânal.

Îmbunătățirea infrastructurii aeroportului

Consiliului Județean Dolj se preocupă de îmbunătățirea infrastructurii aeroportului și, în consecință, a condițiilor pe care acesta le oferă atât călătorilor, cât și companiilor de profil. „Chiar în aceste zile, documentația elaborată de către colegii noștri de la AIC pentru proiectul de modernizare și extindere susținut din fonduri europene, cu o valoare estimată de 75 de milioane de euro, a fost înaintată spre analiză consultanților de la JASPERS, preconizându-se că în toamnă va putea fi depusă și cererea de finanțare.

În paralel, echipa de la aeroport se pregătește pentru semnarea contractului de finanțare, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a investiției care vizează securizarea completă a AIC, un demers în valoare de 17 milioane de euro. Nu în ultimul rând, se află în plină derulare proiectul nostru de peste 6 milioane de euro, finanțat din bugetul propriu al instituției, prin care realizăm extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.  

La rândul său, directorul Aeroportului Internațional Craiova, Adrian Predescu, a declarat: „Anunțul privind reluarea celor trei curse aeriene regulate marchează o impulsionare considerabilă a activității AIC, numărul zborurilor crescând de peste 2 ori. Ajungem, din acest moment, la 18 decolări și tot atâtea aterizări în fiecare săptămână, iar Craiova este conectată cu 7 destinații din spațiul european: Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Köln și Londra. Trebuie menționat faptul că toate cursele către Spania, Italia și Germania au o frecvență de 2 zboruri pe săptămână, în timp ce spre Anglia se poate călători în fiecare zi.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

36.815 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategicăână la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.133.809 de teste. Dintre acestea, 36.815 au fost efectuate...

Record de infectări – 5343 de oameni infectați

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

VIDEO / Mărturiile unui senator detronat din PSD. Ciolacu...

Mărturiile unui senator detronat din PSD. Marcel Ciolacu a dat ochii peste cap. Ce SMS a primit Radu Preda de la Olguţa Vasilescu, după mazilire.

Dolj: 241 de sancţiuni contravenţionale, aplicate pentru nerespectarea măsurilor...

Polițiștii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dolj: 20 mc de deșeuri, ridicate de pe malurile...

Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a ridicat de pe malurile râului Amaradia 20 mc de deșeuri. Administrația Bazinală...

163 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate 163 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Situația epidemiologică a județului Dolj...