Acasă Actualitate Trei persoane din Dolj, care s-au întors din Italia, băgate forțat în...

Trei persoane din Dolj, care s-au întors din Italia, băgate forțat în carantină la Craiova

-

Trei persoane din Dolj, care s-au întors recent din Italia, au fost băgate forțat în carantină într-un centru special amenajat în Craiova. Potrivit autorităților din Dolj, cei trei cetățeni sunt din localitatea Sadova și au ajuns în țară pe cale terestră.

Directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, a declarat, pentru Mediafax, că cele trei persoane au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar că nu au declarat acest lucru la întoarcerea în țară. Medicul de familie din Sadova a descoperit că cei trei au mințit, iar marți noaptea autoritățile le-au căutat la domicilii pentru a le aduce la centrul de carantină.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localități din județul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat inițial, la intrarea în țară, că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, așa cum este procedura, s-a aflat că au fost în regiunea Lodi, n-au spus exact unde.(…) Ele sunt persoane sănătoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta în carantină 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, director DSP Dolj.

Oamenii vor fi monitorizați și verificați zilnic de către specialiști din cadrul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.