13.4 C
Craiova
miercuri, 27 octombrie, 2021
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj: Nu vor fi probleme cu deszăpezirea drumurilor județene

CJ Dolj: Nu vor fi probleme cu deszăpezirea drumurilor județene

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a anunţat vineri, printr-un comunicat, că nu vor fi probleme în această iarnă cu deszăpezirea drumurilor județene.

Reacţia CJ a venit după ce actualul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că există o problemă în judeţul Dolj legată de lipsa unui acord cadru şi a unui contract subsecvent pentru deszăpezire.

Vela a susţinut că în Dolj va expira contractul de deszăpezire, începând cu 1 ianuarie 2020.

Ca urmare a acestor afirmaţii, Consiliul Județean Dolj a venit cu unele precizări:

„Încheierea unui acord-cadru pentru deszăpezirea drumurilor județene nu se impune, întrucât această activitate este realizată de Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. (societate la care Consiliul Județean Dolj este acționar majoritar), în baza unui contract încheiat în acest sens, a cărui durată a fost prelungită pe o perioadă de 5 ani, în luna octombrie. Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. are capacitatea să asigure întreținerea drumurilor județene în iarna 2019 – 2020, dispunând în prezent de 98 de utilaje pregătite pentru intervenție, fie din dotarea proprie, fie asigurate în baza celor 31 de contracte de închiriere deja semnate“, se arată în comunicatul CJ Dolj.

CJ Dolj spune ce cantitate de materiale antiderapante are judeţul în stoc

CJ Dolj susţine, aşadar, că nu vor fi probleme în această iarnă cu deszăpezirea drumurilor județene.

„Facem precizarea că Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. are deja încheiate contractele de aprovizionare pentru cantitatea integrală de materiale antiderapante prevăzute în planul operativ (7.700 de tone de nisip și 3.400 de tone de sare) și dispune la această dată, în depozitele proprii, de 1.300 de tone de nisip și 725 de tone de sare. Astfel, poate interveni în orice moment în care situația o impune.

În concluzie, nu există nicio problemă în privința pregătirii și organizării activității de deszăpezire a drumurilor județene din Dolj pentru iarna 2019 – 2020, nici înainte, nici după data de 1 ianuarie 2020“, a mai anunţat CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Cîţu: Eu sper să mai avem o discuţie...

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat...

ȘTIRI GdS