14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţia Rutieră, amenzi de peste 46.000 de lei într-o singură zi

Poliţia Rutieră, amenzi de peste 46.000 de lei într-o singură zi

Poliţiştii doljeni au reţinut şi 16 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Poliţia Rutieră din Dolj a desfăşurat, ieri, o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de pietoni, bicicliști și conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, pentru neregulile constatate în ziua de 3 iunie, poliţiştii au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de peste 46.000 de lei. Totodată, ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut şi 16 permise de conducere şi au retras două certificate de înamtriculare.

De asemenea, poliţiştii doljeni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a nouă infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind depistate persoane care conduceau vehicule sub influenţa alcoolului sau care nu deţineau permise de conducere.

La volan cu o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat

Spre exemplu, poliţişti din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Cetate au depistat, ieri, un bărbat de 41 de ani, din comuna Unirea, care conducea o autoutilitară pe DJ 561 A, prin localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că bărbatul respectiv avea o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Rutier din Craiova au depistat pe strada A. I. Cuza, din localitate, un bărbat de 31 de ani care conducea o motocicletă, deşi nu deţinea permis de conducere pentru categoria respectivă. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS