SE Craiova II, amendată cu 100.000 de lei pentru poluarea aerului cu zgură şi cenuşă

Instalaţie de evacuare a zgurei şi cenuşei


Comisariatul Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu a anunţat, astăzi, că a amendat SE Craiova II cu 100.000 de lei, pentru că nu s-a respectat legea privind calitatea aerului.

„În data de 13 mai, ca urmare a condiţiilor meteo extreme (cod galben de vânt) s-a produs fenomenul de spulberare a particulelor fine de praf de pe Depozitul de zgură şi cenuşa Valea Mănăstirii, aparţinând Sucursalei Electrocentrale Craiova II. Fenomenul a fost semnalat de mai mulți cetățeni ai comunei Şimnicu de Sus, care au transmis sesizări la Comisariatul Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu.

Comisarul-şef al Comisariatului Județean Dolj s-a deplasat în zona afectată şi a dispus un control la SE Craiova II pentru a analiza cauzele care au generat poluarea şi pentru a stabili măsurile necesare pentru remedierea situaţiei. De asemenea, a fost solicitată prezența reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Dolj pentru a efectua determinări privind calitatea aerului. Potrivit rezultatelor analizelor transmise de APM Dolj, au fost înregistrate depășiri față normele admise la indicatorul PM 10 (pulberi în suspensie). Ca urmare a celor constatate, SE Craiova II a fost sancţionata cu amendă în cuantum de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului. Totodată, întrucât Planul de măsuri întocmit de SE Craiova II, în 2018, pentru diminuarea spulberărilor, s-a dovedit ineficient, comisarii GNM au stabilit măsuri cu termene de îndeplinire privind umectarea depozitului în condiţii meteo deosebite, placarea cu pământ vegetal şi monitorizarea spulberărilor de către operator.


De asemenea, comisarul-şef al GNM-SCJ Dolj a organizat întâlniri cu autorităţile locale şi a prezentat o informare în cadrul Colegiului Prefectural Dolj referitor la această situaţie, au precizat reprezentanţii Comisariatului Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 22 mai 2019

Actualitate

» Decizie istorică în UE: Anul în care vor fi interzise complet farfuriile, tacâmurile şi paiele din plastic
» Vremea continuă să fie instabilă în toată ţara
» Curtea Constituţională dezbate astăzi sesizările Opoziţiei privind modificarea codurilor penale

Publireportaj

» Comunicat de presă privind încheierea proiectului cu titlul “Dezvoltarea activităţii firmei JADEX TRADING SRL prin achiziţia de utilaje şi echipamente”
» Comunicat de presă ,,Creşterea competitivităţii econimice a S.C. Ra Trade Construct S.R.L. prin achiziţionarea de utilaje performante”
» Sărbătoarea tradiţiei şi a bucuriei în comuna Călăraşi (VIDEO, GALERIE FOTO)
» PSD miroase pericolul de la urne și declanșează operațiunea „Boicotul“
» VOTAȚI LIBER! Scrisoare către doljeni

Dolj

» Executorul Drăgoi, dat în urmărire internaţională
» Titlu de excelenţă pentru 12 licee tehnologice din Dolj
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» 3,77% – rata şomajului în Gorj
» Comisie de analiză pentru redeschiderea Transalpinei

Sport

» Defensiva Universităţii Craiova, în cifre

Bani & Afaceri

» Val de radieri de firme în Oltenia

Sanatate

» Care sunt bolile pe care le putem preveni prin vaccin

Educatie

» Evaluare Națională 2019, clasa a VI-a. Elevii susțin miercuri proba de limbă şi comunicare
» Generatoare cu lămâi, expuse de studenţi la Craiova (Galerie Foto)

Magazin

» Trucuri pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp
» Horoscop
» Bancul zilei

Top