Acasă Local Dolj Programul APIA Dolj de Paşte şi de 1 Mai

Programul APIA Dolj de Paşte şi de 1 Mai

-

Fermierii doljeni se află, în această perioadă, în plină campanie de depunere a cererilor unice de plată, termenul limită până la care îşi pot solicita subvenţiile fiind 15 mai. Deşi urmează o perioadă cu multe zile libere, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj îşi prelungeşte programul, ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor. „Cu ocazia sărbatorilor de Paște și 1 Mai, APIA Centrul Județean Dolj informează potențialii beneficiari că se vor primi cereri unice de plată aferente Campaniei 2019 și în zilele de vineri, 26 aprilie, marți, 30 aprilie și sâmbătă, 4 mai. Astfel, Centrul Județean și Centrele Locale din subordine vor lucra și în zilele menționate cu program normal. Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevăzută de lege. Adresăm pe această cale rugămintea ca instituțiile implicate, primăriile de pe raza județului Dolj, să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari în ceea ce privește eliberarea adeverințelor conforme cu Registrul Agricol într-un mod cât mai eficient, astfel încât toți fermierii doljeni să poată să-și depună cererile de sprijin până la termenul limită“, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii instituţiei.
Înainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomandă să verifice în Registrul Agricol situația terenului pe care îl utilizează, aceasta verificare putând fi făcută la primăria pe raza căreia se află suprafața agricolă. În cazul crescătorilor de animale, se recomandă verificarea dacă datele acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploataţiilor.
Până pe 23 aprilie, APIA Dolj a înregistrat 24.500 de cereri în sistem, ceea ce înseamnă peste 68% din totalul estimat.
Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.