7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie de amploare în Craiova: Au fost verificate aproximativ 560 de maşini

Razie de amploare în Craiova: Au fost verificate aproximativ 560 de maşini

Joi, 27 decembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au efectuat o razie în Craiova pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice.

Peste 60 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, economic şi acţiuni speciale au participat la razia organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.

Astfel, în Craiova, au fost instituite 14 filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii au verificat aproximativ 560 de autovehicule, totodată fiind efectuate controale la aproximativ 70 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică). În cadrul raziei au fost legitimate peste 1.000 de persoane, 290 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe. Polițiștii au constatat două infracțiuni în flagrant delict, ambele de natură judiciară.
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, din care 2 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 1 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite și 69 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice patru permise de conducere, iar patru certificate de înmatriculare au fost retrase.
Una dintre persoanele prinse în ilegalitate a fost un bărbat de 35 de ani, din localitate, care se afla într-un bar din oraş şi avea asupra sa un cuţit tip briceag.
Obiectul a fost ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de portul fără drept de obiecte periculoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS