Acasă Local Dolj Taximetriştii de la Aeroportul Craiova şi din alte şase aeroporturi, amendaţi cu...

Taximetriştii de la Aeroportul Craiova şi din alte şase aeroporturi, amendaţi cu 15.000 de lei

-

Joi, 20 decembrie, poliţiştii de la transporturi au acționat, pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona a şapte aeroporturi din țară. În doar două ore, au fost verificate aproape 200 de autoturisme și au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Craiova, Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Suceava, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite. De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie. În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 196 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 de lei.
Dintre sancţiunile aplicate, 56 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, opt pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru constatarea unor alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

În acțiune au fost angrenați și polițiști rutieri, specialiști ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.