Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” lansează, mâine, de la ora 12.30, în sala „Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu”, acțiunea de lansare a proiectului „The written treasures of Lower Danube” / ”Comori scrise ale Dunării de Jos”.
Obiectivul general al proiectului constă în promovarea și susținerea conservării, protejării, și dezvoltării patrimoniului cultural intangibil din regiunea Dunării de Jos, prin diversificarea serviciilor turistice și dezvoltarea turismului literar, ca factor major pentru utilizarea și exploatarea avantajelor și potențialelor comune, dar și pentru depășirea discrepanțelor existente. Obiectivele specifice ale proiectului vizează stabilirea unui produs turistic integrat pentru promovarea Turismului Literar în Regiunea Transfrontalieră a Dunării de Jos (TLRT Dunărea de Jos), în baza strategiei integrate de dezvoltare durabilă a patrimoniului scris, dar și crearea unei rețele transfrontaliere, prin înființarea unui Centru interactiv de cercetare a patrimoniului scris, în măsură să reunească toate părțile interesate în vederea consolidării capacității de planificare, gestionare și dezvoltare durabilă a TLRT Dunării de Jos.
La eveniment vor participa Lucian Dindirică, manager al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, Hristo Medarov, manager de proiect, Teodora Evtimova, director al Bibliotecii Regionale „Lyuben Karavelov”– Ruse și Spaska Tarandova, Director Executiv al Fundației „Global Libraries” Bulgaria.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.