20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarcel Iureș și George Mihăiță, din nou pe scena Teatrului Colibri Craiova

Marcel Iureș și George Mihăiță, din nou pe scena Teatrului Colibri Craiova

Joi, 13 decembrie 2018, la ora 19:00, Teatrul ACT din București prezintă spectacolul „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?“, de Cătălin Ştefănescu, după romanul
„Moromeţii“ de Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă. Coloana sonoră este realizată de Ovidiu Păcurar, iar muzica este semnată Răzvan Mirică. „Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are <<casă la țară>>. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor când „intri în manual“. Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la ACT o piesă cu țărani. Și uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile.“ (Alexandru Dabija, regizor)
Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani!

Publicul craiovean s-a bucurat de producția „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?“, de întâlnirea de neuitat cu actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă, și în microstagiunile Colibri într-un ACT 2015 și 2016, spectacolul jucându-se de fiecare dată cu sala plină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS