12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProgramul Dezvoltare locală: FRDS a lansat apelul restrâns “Reducerea sărăciei”. Craiova se află printre beneficiarii acestui program

Programul Dezvoltare locală: FRDS a lansat apelul restrâns “Reducerea sărăciei”. Craiova se află printre beneficiarii acestui program

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de Operator de Program pentru Programul “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” (Dezvoltare locală), finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, a lansat joi, 6 decembrie 2018, apelul restrâns de propuneri de proiecte “Reducerea sărăciei”.

Apelul oferă suport pentru implementarea unor măsuri de reducere a sărăciei și excluziunii sociale derulate la nivel național și/sau local, măsuri care vizează dezvoltarea rezultatelor proiectelor finanțate anterior prin Programul RO25 „Combaterea Sărăciei”, finanțat din Granturile Norvegiene 2009-2014.

În consecință, solicitanții eligibili în cadrul acestui apel sunt Asociația Misiunea Creștină Armata Salvării din România, Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Fundația Roma Education Fund Romania, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, Reprezentanța în România a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii – UNICEF, Direcția Publică Comunitară de Asistență Socială a Municipiului Craiova și Direcția de Asistență Socială Comunitară a Municipiului Timișoara.

Apelul vizează creșterea accesului la servicii sociale și medicale de bază, la piața forței de muncă, îmbunătățirea condițiilor de locuire, sporirea accesului copiilor și tinerilor defavorizați la educația formală și non-formală, precum și alte măsuri care să sprijine eforturile de combatere a sărăciei și de reducere a excluziunii sociale a persoanelor aflate în situații de risc.

Suma alocată apelului este de 20 de milioane euro, provine din Granturile Norvegiene 2014-2021 (85%) și cofinanțare publică (15%) și reprezintă o prevedere a memorandumului semnat de Donator cu Guvernul României. Valoarea minimă a sumei care poate fi solicitată pentru implementarea unui proiect este de 500.000 euro, iar cea maximă este de 5.000.000 euro. Termenul limită de depunere a proiectelor este 28 martie 2019. Întreaga documentație aferentă apelului este disponibilă pe www.frds.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS