22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSculpturi în lemn și piatră ocupă joi foaierul Teatrului Colibri

Sculpturi în lemn și piatră ocupă joi foaierul Teatrului Colibri

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova vernisează joi, 29 noiembrie 2018, la ora 18:00, expoziția de sculptură „Neterminata II“, semnată Virgil Pumnea, o expoziție cu lucrări în lemn și piatră care continuă ideea plasticianului craiovean de reprezentare a „femeii în crucificările noastre oficiale“.

Curatorul expoziției „Neterminata II“ este muzeograful Lucian Rogneanu.

Virgil Pumnea a început să expună la mijlocul anilor ’90, în Craiova, în Galeriile Vollard, reamintindu-i de fiecare dată cu recunoștință pe cei care l-au „băcit“: pictorul Mircea Gheorghiu și sculptorul Marcel Voinea. Lucrările lui Virgil Pumnea s-au mai reunit în timp pe simezele Galeriei „Mircea Faria“, la Prefectura Dolj, la Mitropolia Olteniei, la Primăria Craiovei, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, la Galeria Fondului Plastic Aiud, la Biblioteca Judeţeană Constanţa.

La începutul anilor 2000 era invitat să expună la Chicago, în Statele Unite ale Americii, la „Around the Coyotes Arts Festival“, creații semnate de sculptorul craiovean regăsindu-se și în colecții particulare în Europa, în fosta Iugoslavie, în Ungaria, Franţa, Germania, Norvegia, Italia. În 2009, deschide prima expoziție sub genericul Neterminata, iar în 2015 participă cu lucrarea „Primăvara noastră“ la Simpozionul Internațional de Sculptură în Piatră de la Craiova, „Drumuri brâncușiene“ – ediția a III-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS