Acasă Local Dolj Deținutul evadat de la Pelendava ar fi amenințat că își taie gâtul...

Deținutul evadat de la Pelendava ar fi amenințat că își taie gâtul în apropierea unei școli din Italia. A fost suspectat de proxenetism

-

George Marian Măciucă, deţinutul evadat ieri seară din Penitenciarul Pelendava ar fi fost protagonistul unui incident violent, în octombrie 2013, în Italia.

Presa din Italia a titrat atunci că, atunci când poliţiştii au încercat să-l aresteze pentru exploatarea prostituţiei, doljeanul s-a tăiat cu un cuţit.
Incidentul s-a petrecut la Cerignola (provincia Foggia), în apropierea unei școli.
Astfel, în toamna anului 2013, Gazeta Romaneasca scria că, în dimineaţa zilei de 24 octombrie 2013, o tânără de 27 de ani a sesizat faptul că a fost sechestrată şi obligată să se prostitueze de doi români.
Poliţiştii ajunşi la adresa indicată l-au identificat pe principalul suspect ca fiind George Marian Măciucă, care pe atunci avea 31 de ani. Când a fost prins la înghesuială, bărbatul a scos un cuțit și a început să strige că dacă se vor apropia își va tăia gâtul. De altfel, înainte să fie prins de poliţişti, românul şi-a provocat o rană la nivelul antebrațul stâng.
Doljeanul a fost acuzat de exploatare a prostituției, violență și ultraj. Poliţiştii doljeni nu au putut confirma dacă evadatul ar fi comis infracţiuni şi pe teritoriul Italiei.
După ce s-a întors în ţară, în aprilie 2018, acelaşi Măciucă a fost condamnat la trei ani de închisoare într-un dosar de furt calificat.

Mai multe detalii în Gazeta de Sud de mâine.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.