Foto: Lucian Anghel

După ce au luat decizia de a scoate din Piaţa „Mihai Viteazul“ imensul suport metalic care simboliza bradul de Crăciun, pe motiv că încurca desfăşurarea evenimentelor de sărbători programate acolo chiar din această seară, autorităţile locale i-au găsit până la urmă o utilitate bradului respectiv. După ce GdS a prezentat cum „Craiova intră în atmosfera de poveste a Sărbătorilor de iarnă cu toate cele peste un milion de luminițe, de vineri, 23 noiembrie, și până pe 7 ianuarie“, aşa cum anunţă primăria, fără bradul de Crăciun montat în faţa Prefecturii încă de luna trecută, municipalitatea a venit cu explicaţiile de rigoare.

Într-o conferiţă de presă, primarul Mihail Genoiu a precizat că acel brad va reapărea în peisajul de sărbători al urbei din data de 5 decembrie. Unde? În Piaţa „William Shakespeare“, unde a fost amenajat deja Orăşelul Copiilor.

„Se pare că a fost, într-adevăr, o contradicţie între departamentul imagine şi cei de la Direcţia Servicii, pentru că acolo (Piaţa „Mihai Viteazul“ – n.r.) urmează să fie nişte spectacole în perioada aceasta şi bradul respectiv cam încurca. Din acest motiv, s-a preferat montarea unui alt gen de brad pe patinoar. Oricum, acel brad va fi montat pe esplanada Teatrului Naţional, dar după spectacolul de 1 Decembrie. Este acel brad participativ care va fi împodobit de copii, dar, repet, după spectacolele dedicate Zilei Naţionale de 1 Decembrie, cred că după data de 5 decembrie“, a afirmat Mihail Genoiu.