11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBradul „dispărut“ din centrul Craiovei va apărea în altă parte

Bradul „dispărut“ din centrul Craiovei va apărea în altă parte

După ce au luat decizia de a scoate din Piaţa „Mihai Viteazul“ imensul suport metalic care simboliza bradul de Crăciun, pe motiv că încurca desfăşurarea evenimentelor de sărbători programate acolo chiar din această seară, autorităţile locale i-au găsit până la urmă o utilitate bradului respectiv. După ce GdS a prezentat cum „Craiova intră în atmosfera de poveste a Sărbătorilor de iarnă cu toate cele peste un milion de luminițe, de vineri, 23 noiembrie, și până pe 7 ianuarie“, aşa cum anunţă primăria, fără bradul de Crăciun montat în faţa Prefecturii încă de luna trecută, municipalitatea a venit cu explicaţiile de rigoare.

Într-o conferiţă de presă, primarul Mihail Genoiu a precizat că acel brad va reapărea în peisajul de sărbători al urbei din data de 5 decembrie. Unde? În Piaţa „William Shakespeare“, unde a fost amenajat deja Orăşelul Copiilor.

„Se pare că a fost, într-adevăr, o contradicţie între departamentul imagine şi cei de la Direcţia Servicii, pentru că acolo (Piaţa „Mihai Viteazul“ – n.r.) urmează să fie nişte spectacole în perioada aceasta şi bradul respectiv cam încurca. Din acest motiv, s-a preferat montarea unui alt gen de brad pe patinoar. Oricum, acel brad va fi montat pe esplanada Teatrului Naţional, dar după spectacolul de 1 Decembrie. Este acel brad participativ care va fi împodobit de copii, dar, repet, după spectacolele dedicate Zilei Naţionale de 1 Decembrie, cred că după data de 5 decembrie“, a afirmat Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS