Acasă Local Dolj (Galerie foto) Piaţa de la Gară a fost redeschisă după modernizare

(Galerie foto) Piaţa de la Gară a fost redeschisă după modernizare

-

Noua Piaţă a Gării, modernizată în cursul acestui an de SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL, a fost inaugurată astăzi. Lucrarea are o valoare totală de peste 700.000 de lei şi este cea mai amplă investiţie realizată de la înfiinţare şi până în prezent de societatea care administrează pieţele municipalităţii craiovene, fiind realizată exclusiv din fonduri proprii. Lucrările au fost efectuate de SC ALDU CONSTRUCT SRL Craiova, firmă desemnată câştigătoare a licitaţiei publice la sfârşitul anului trecut. „Am reuşit anul acesta să asigurăm finanţarea şi chiar să ducem la bun sfârşit acest proiect, benefic atât pentru comercianţi, cât mai ales pentru cumpărători. Fosta Piață a Gării a fost, practic, demolată în întregime, pe același amplasament fiind ridicată o piață nouă. Aceasta este închisă perimetral complet, dar pentru sezoanele mai călduroase există posibilitatea de a deschide parţial una dintre laturi, pe care sunt amplasate uşi secţionale industriale. Noua piaţă este modernă şi practică, a fost dotată cu măsuțe şi vitrine frigorifice noi, dispune de galantar pentru produse lactate, vestiare, spații destinate comercializării florilor”, a declarat Alin Mărăcine, administrator al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Proiectul arhitectural al noii Pieţe a Gării a fost inspirat de fosta hală a Pieţei Marşeu. Aceasta a fost ridicată cu mai bine de un secol în urmă în centrul Craiovei, pe locul unde se află acum Teatrul Naţional, apoi a fost demontată în 1969 şi remontată în Piaţa Centrală a Craiovei, unde a devenit Hala de carne.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de vânt pentru Gorj şi Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţinare de cod galben de vânt până la ora 15.00, pentru judeţele Gorj şi Vâlcea....