13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCea de-a 41-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Craiova

Cea de-a 41-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Craiova

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Oana Bică au participat, vineri, la deschiderea oficială a celei de-a 41-a ediții a Târgului Meșterilor Populari, context în care au evidențiat longevitatea acestei manifestări puse în slujba păstrării și promovării valorilor autentice ale artizanatului românesc, precum și implicarea instituției în susținerea domeniului cultural. Cea de-a 41-a ediție a Târgului Meșterilor Populari se desfășoară în perioada 26 – 28 octombrie, în Piața „William Shakespeare“ din Craiova, reunind aproape 60 de expozanți, din principalele zone etnografice și geografice ale țării.
„Ne face o deosebită plăcere să fim astăzi alături de toți cei care iau parte la deschidere fie în calitate de expozanți, fie în calitate de vizitatori. Târgul Meșterilor Populari s-a consacrat drept o manifestare de tradiție și consider că longevitatea ei este absolut remarcabilă. Cine a încercat să organizeze un eveniment pentru doi sau trei ani la rând realizează cu adevărat ce înseamnă să ai continuitate în derularea unui astfel de demers timp de 41 de ediții.
În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, îmi revine plăcerea de a exprima deplina noastră apreciere pentru toți cei care s-au implicat, de-a lungul atâtor ani, și contribuie pe mai departe la eforturile depuse pentru a menține aprinsă flacăra acestui târg, dar și să le mulțumesc celor care ne-au obișnuit cu participarea lor aici, la Craiova. Doresc să vă transmit faptul că toți iubitorii de frumos, de meșteșug autentic așteaptă cu nerăbdare acest eveniment, organizat în mod tradițional în perioada în care Bănia își sărbătorește ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, vicepreședintele Oana Bică a afirmat: „Doresc să-i felicit pe toți oamenii inimoși angrenați în organizarea Târgului Meșterilor Populari, dar în special pe colegii noștri de la Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie. Această acțiune se înscrie în multitudinea de manifestări culturale care se desfășoară în aceste zile la Craiova, sub patronajul Consiliului Județean Dolj. Aș aminti aici faptul că ieri am participat la evenimentul de lansare a Conferinței Științifice Internaționale «Stat și Societate în Europa», organizată de către Biblioteca Județeană «Alexandru și Aristia Aman», precum și la deschiderea Festivalului Național «Ioana Radu». De aceea, vreau să le mulțumesc tuturor celor care se implică în susținerea unor astfel de demersuri și să vă asigur de întregul sprijin al instituției noastre și pentru viitor.“
La deschiderea oficială a Târgului Meșterilor Populari, alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și de vicepreședintele Oana Bică, au mai participat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, deputatul Ion Călin și directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS