18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFundaţia Gazeta de Sud şi Freedom House organizează o dezbatere pe fonduri europene, la Craiova

Fundaţia Gazeta de Sud şi Freedom House organizează o dezbatere pe fonduri europene, la Craiova

Participanţii din mediul privat şi din rândul autorităţilor beneficiare de fonduri europene pot afla, în cadrul conferinţei, soluţii la problemele întâmpinate în atragerea banilor de la Uniunea Europeană, precum şi soluţii pentru creşterea absorbţiei şi pentru evitarea penalităţilor la proiectele implementate.

Fundaţia Gazeta de Sud şi Freedom House organizează, mâine, 26 octombrie, o dezbatere despre fonduri europene cu tema „Fondurile de coeziune – atuuri pentru dezvoltarea Olteniei”, eveniment care va avea loc la Sala „Amza Pellea”, de la Hotelul Ramada din Craiova, începând cu ora 10:00. Sunt aşteptaţi la eveniment reprezentanţi ai mediului local de afaceri, ai unor firme de consultanţă şi ai autorităţilor locale. Experţi în achiziţii publice şi specialişti de la ADR Sud-Vest Oltenia vor discuta despre avantajele şi dificultăţile întâmpinate în atragerea de fonduri europene, despre cum să fie evitate corecţiile şi penalităţile pe proiecte finanţate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Vor fi prezentate şi anumite soluţii de eficientizare a absorbţiei, precum şi un exemplu de succes din economia Doljului, respectiv povestea unei firme private din Craiova care a accestat fonduri europene de peste 10 milioane de euro, poveste ce va fi spusă chiar de către antreprenorul craiovean care deţine afacerea.

În partea a doua a dezbaterii, reprezentanţii mediului de afaceri care au implementat proiecte cu fonduri europene sau care intenţionează să acceseze fonduri de coeziune în perioada următoare, precum şi autorităţile publice beneficiare ale unor proiecte cu bani de la Uniunea Europeană pot adresa întrebări experţilor invitaţi de Fundaţia Gazeta de Sud la eveniment şi vor primi clarificări la situaţiile şi problemele ridicate, în măsura în care este posibil.
Dezbaterea organizată de Fundaţia Gazeta de Sud şi Freedom House face parte din proiectul “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de Comisia Europeană prin DG Regional and Urban Policy. Proiectul mai cuprinde seminarii pentru jurnalişti şi va genera, în total, peste 300 de articole despre ce se întâmplă în România cu banii accesaţi în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Articolele sunt publicate pe platforma www.PressHub.ro și în publicațiile: Gazeta de Sud (Craiova), RFI – Radio France Internationale România, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Viața Liberă (Galați) și Ziarul de Iași, Banatul Azi, Express de Banat, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Inroman.ro, Liber în Teleorman, Vrancea24, Obiectiv – Vocea Brăilei, Zi de Zi, Târgu Mureș, Obiectiv de Suceava, Harghita Nepe, Cluj Today, Revista 22, Arad24.net, Crisana, Transilvania Business.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS