Acasă Local Dolj Craiova: Expoziția de carte și documente „Memorabilul an 1918 în Colecții Speciale”,...

Craiova: Expoziția de carte și documente „Memorabilul an 1918 în Colecții Speciale”, la „Aman“

-

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în Salonul Expozițional, în intervalul 8-31 octombrie 2018, expoziția cu titlul „Memorabilul an 1918 în Colecții Speciale”.
Expoziția are rolul de a pune în lumină importanța evenimentelor desfășurate în preajma anului 1918 și este alcătuită atât dintr-o serie de cărți și documente tipărite în 1918, dar și din lucrări în care este reliefat spiritul vremii și atmosfera anilor Unirii. Toate volumele și însemnările expuse sunt parte integrantă a Colecțiilor Speciale și tratează un spectru larg de interese și preocupări: istorie, literatură, politică, armată. De asemenea, în cadrul expoziției sunt incluse acte, broșuri, note politice și memorii ale participanților activi la Marea Unire de la 1918.
Între titlurile expuse, menționăm:
– Agârbiceanu, Ion, „O lacrimă fierbinte (cuvinte către Oastea Ţării, Bucureşti, Editura Librăriei Pavel Suru, 1918.
– Bernhardi, Friedrich von, General, „Viitorul nostru”, Generalul F. von Bernhardi, cu prefaţa d-lui Georges Clémenceau, traducere de Iuliu I. Roşca, Bucureşti, Tipografia profesională Dim. C. Ionescu, 1918.
– Demetrescu, George Mil, „Mărăşeştii. 24 Iulie – 11 August 1917: luptele din campania anilor 1916-1918”, Craiova, Editura Ramuri, 1919.
– Djuvara, Mircea, „La guerre roumaine: 1916 – 1918”, préface de M. Émile Boutroux, Nancy-Paris-Strasbourg, Éditeurs Berger-Levrault et C-ie, 1919.
– Drăculea, Alexis V., „Jurnalul meu de răsboiu”, Bucureşti, Tipografia profesională Dim.C. Ionescu, 1918.
– Fulmen, „Jurnalul unei surori de caritate: 1916 – 1918”, Bucureşti, Editura Librăriei Universale Leon Alcalay, 1920.
– Maria, Regina României, „Gânduri și icoane din vremea războiului”, ediţia a 2-a, Bucureşti, Editura Librăriei Pavel Suru, 1918.
– Serdaru, Virgiliu Ștef, „Războiul nostru: Turtucaia – Mărăşeşti: schiţe şi note de campanie”, Bucureşti, Editura Minerva, 1918.
– Ştefănescu-Galaţi, „1916-1918: Amintiri din războiu”, Iaşi, Editura „Viaţa Romînească” S.A., 1921.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.