20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Medalii de aur pentru inventica universitară craioveană

Medalii de aur pentru inventica universitară craioveană

-

Cercetarea universitară craioveană (Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie) a primit cinci medalii: patru medalii de aur şi o medalie de argint la International Fair of Patents, Inventions, Innovations and New Technologies – INOVAMAK 2018, September 20 – 24, Skopje, Macedonia.
În perioada 20-24 septembrie 2018, Asociatia Nationala a Inventatorilor din Macedonia a organizat la Skopje Macedonia, INTERNATIONAL FAIR OF PATENTS, INVENTIONS, INNOVATIONS AND NEW TECHNOLOGIES – INOVAMAK 2018.
Au participat inventatori din România, Canada, China, Coreea de Sud, SUA, Siria, Serbia, Bosnia Hertegovina, Polonia, Malaezia, Rusia, Muntenegru, Bukgaria, Slovenia, India, Cehia, Hong Kong, Taiwan, Tailanda, Macedonia.
Sub egida şi cu sprijinul Forumului Inventatorilor din România, ţara noastră a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din prof. dr. ing. Daniela Tarniţă de la Universitatea din Craiova si prof. dr. Dan Tarniţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Prin brevetele prezentate, cei trei membri ai delegaţiei au reprezentat instituțiile de care aparţin, precum și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
Au fost prezentate peste 140 de invenţii internaţionale, dintre care cinci invenţii au fost ale României: trei din Centrul Universitar Craiova şi două de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Cele trei invenţii prezentate de cercetătorii din Centrul Universitar Craiova sunt:
1.Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de sold, bazat pe materiale inteligente
Inventatori:
Prof. univ.dr. Dan Tarniță, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova
Prof. univ.dr. ing. Daniela Tarniță, Universitatea din Craiova

2.Sistem artificial mana-antebrat utilizat ca proteza pentru membrul superior uman
Inventatori:
Prof. univ.dr. ing. Daniela Tarniță, Universitatea din Craiova
dr. Ing. Cosmin Berceanu

3.Proteza de cot de tip balama sferică
Inventatori:
Prof. univ.dr. Dan Tarniță, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova
Prof. univ.dr. ing. Daniela Tarniță, Universitatea din Craiova
Dr. Boborelu Cristian, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova
Conf. univ.dr.ing. Dragoş Popa, Universitatea din Craiova

Cele trei invenţii au fost premiate cu cinci medalii: două medalii de aur şi o medalie de argint din partea Juriului Internaţional al Salonului de Invenţii; Golden Prize Award for Best Invention (pentru invenţia Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de şold bazat pe materiale inteligente) din partea Asociaţiei Inventatorilor din Siria şi o medalie de aur din partea Asociaţiei Inventatorilor din Serbia.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.