Proprietarii din blocu F19 spun că CEZul i-a debranșat și a pus sigiliu pe tabloul electric

Un bloc din cartierul craiovean Lăpuș a rămas de luni fără lumină pe casa scării. Proprietarii din blocul F19 urcă și coboară prin întuneric scările, atunci când vin sau pleacă de acasă. În plus, nu mai pot folosi interfonul, iar yala electromagnetică este blocată. Ei nu își explică cum de au fost deconectați de la energia electrică, fiindcă și-au plătit factura către asociația de proprietari. Locatarii spun că de vină este administratoarea de la asociație, care nu a plătit factura către CEZ Distribuție. „Nu avem curent pe casa scării. Ni l-au tăiat. Oamenii au plătit, dar asociația nu a achitat factura. De luni de la ora nouă au venit de la CEZ, au oprit, au pus sigiliu și am rămas așa. Am vorbit cu președintele și spune că alte șapte blocuri sunt în situația noastră, în sensul că nu au trimis cei de la CEZ factura la asociație și nu au cum să plătească. Atunci este normal, cât să plătească? Eu cred că este o greșeală. Am mers la administratoarea și a țipat la mine, să o las în pace, că are treabă”, spune Dumitru Vlăduț, locatar în blocul F19.
Întrebată de situația din blocul F19, administratoarea Asociației de proprietari 2 Lăpuș, Mariana Marin a spus: „Știți care este problema, proprietarii vorbesc ce nu știu. Eu am plătit săptămâna trecută, pe 24 septembrie. Cei de la CEZ nu ne-au trimis facturile, dar au trimis niște preavize pe 17 septembrie și le-am plătit. Cei de la CEZ ne-au trimis facturile pe rând, că noi avem 30 de blocuri în asociație. Înainte veneau facturile toate”, a spus administratoarea.

Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.