17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE - Craiova: Un nou protest la Ford

UPDATE – Craiova: Un nou protest la Ford

UPDATE: 15:02 Sindicatul reprezentativ le-a trimis o informare membrilor prin care li se comunică, în prima parte, poziţia patronatului, că se menţine procesul verbal de negociere semnat pe 20.12.2017, că se efectuează transferul de contribuţii de la angajator la angajat, fără să le fie afectat salariul net, că se menţine creşterea salarială de 300 de lei brut anunţată anterior. De asemenea, patronatul consideră acţiunile salariaţilor drept ilegale.
În cea de-a doua parte a comunicatului, chiar sindicatul reprezentativ îşi anunţă membrii că acţiunile angajaţilor sunt ilegale şi consideră de asemenea perfect valabilă înţelegerea din 20.12.2017.
Sindicaliştii îi mai informează pe angajaţii Ford că nesemnarea contractului colectiv de muncă până la 31.12.2017 ar avea drept consecinţe declanşarea conflictului de muncă în primele zile ale anului 2018.
Contactată de GdS, conducerea Ford a spus că poziția companiei este aceeaşi, ca şi ieri, în timpul protestului. Mai precis, reprezentanţii companiei susţin că, din punctul lor de vedere, sunt discuţii între sindicate şi angajaţi iar Ford nu intervine în astfel de situaţii. Ford nu comentează în legătură cu acţiunile de protest ale angajaţilor.

UPDATE 14:28 Numărul angajaţilor Ford care protestează a crescut la 150. Protestatarii nu scandează nimic. Revenim cu amănunte.

14:26 Aproximativ 100 de angajaţi ai uzinei Ford au iniţiat vineri un nou protest. Ei au ieşit din pavilionul central în curtea fabricii. Vom reveni cu amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS