17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTeatru pentru copii "Ziua în care a fugit somnul", sâmbătă la Craiova

Teatru pentru copii „Ziua în care a fugit somnul”, sâmbătă la Craiova

Un spectacol plin de magie pentru copii „Ziua în care a fugit somnul”, susţinut de Momolino Teatru şi Poveşti pentru copii, după cartea Victoriei Pătraşcu, va a vaea loc, sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 11.00, la Cercul Militar Craiova.
Despre Lumea lui Momo şi actorii care dau viată spectacolelor: “Ne propunem să educăm viitorul public de teatru, creând spectacole cu sens. Ne propunem să creştem oameni, promovând acele valori morale de care fiecare copil are nevoie în viaţa de adult: iubire, generozitate, responsabilitate, toleranta, onestitate, încredere. Pentru că “aici” şi “acum-ul” pe care le găseşti doar în teatru sunt noţiunile cele mai îndemâna prin care copiii se conectează la lume. Teatrul îi poartă prin imaginar, cu o încărcătură mare de magie. Teatrul îi aduce prin poveste atât în propria lor realitate copiilor, cât şi a adulţilor.Este un canal valoros de educaţie, de comunicare prin care ajungem la copii întotdeauna prin limbajul lor, prin personaje echilibrate, prin decoruri şi costume parcă decupate din scenele lor de joacă, dar mai ales printr-o echipă de actori, scenarişti, scenografi şi regizori profesionişti.”
Descrierea piesei „Ziua în care a fugit somnul”
„Ce-ar fi dacă într-o bună zi, Somnul ar pleca definitiv? Şi cum ar fi dacă ne-am putea juca la nesfârşit, zi şi noapte? Ana, eroina poveştii noastre şi-a pus această năstruşnică dorinţă chiar de ziua ei.. Iar ceea ce a urmat a fost dincolo de aşteptările noastre.”

Câti părinti obosiți și nemulțumiți nu cunoaștem, atunci când copiii lor nu vor să doarmă și pace? Și câte metode, sfaturi sau leacuri fanteziste n-a încercat fiecare? Există însa o cheie, pe care o puteţi afla chiar din povestea care ne-a inspirat, scrisă de Victoria Pătrașcu, adaptată și regizată de Toni Zaharia.

Regia Antoaneta Zaharia,
cu Antoaneta Zaharia, Ioana Flora si Mihaela Velicu.
Muzica, Nicoleta Neagu
Costume şi decoruri: Doina Pop
o producţie a Teatrului MOMOLINO
recomandat copiilor cu vârste între 3 ţi 8 ani
Durata spectacol: 55 de minute.
Intrarea se va face pe baza de donaţie. Invitaţiile se găsesc la Recepţie Hotel Europeca – 25 de lei în primele rânduri şi 15 lei în restul sălii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS