20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Proiectul "Rețeaua Școlilor Sigure", implementat de Asociația Vasiliada, la final

Craiova: Proiectul „Rețeaua Școlilor Sigure”, implementat de Asociația Vasiliada, la final

Forumul de încheiere din cadrul proiectului “Rețeaua Școlilor Sigure”, cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul INTERREG V-A România-Bulgaria, se desfăşoară până mâine. Evenimentul reunește 40 de participanți români și bulgari: reprezentanți ai instituțiilor publice responsabile cu protecția împotriva dezastrelor, autoritățile educaționale, directori de unități școlare, coordonatori ai cluburilor de voluntari, experți metodiști, profesori etc. În cadrul acestei întâlniri se discută aspecte privind: prezentarea rezultatelor proiectului, a impactului acestuia, realizări și povești de succes, modalități de extindere a rețelei în viitor, recomandări către instituțiile care se ocupă de managementul riscului, discutarea strategiei de sustenabilitate a proiectului etc, potrivit Asociației Vasiliada.
Proiectul “Rețeaua Școlilor Sigure” a fost implementat începând cu februarie 2016 și a avut în vedere implicarea a 10 comunități școlare din România (județul Dolj) și alte 10 din Bulgaria (regiunile Vidin și Montana) în activități de formare. Aceste activități au avut drept scop pregătirea unităților școlare pentru intervenție în situații de urgență, prin dezvoltarea unor cluburi de voluntariat constituite din elevi.
În cadrul proiectului, aproximativ 500 de manageri școlari, cadre didactice și elevi români și bulgari din 20 de școli au fost instruiți să poată să se mobilizeze corect în cazul unor calamități naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS