24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Activităţi pentru prevenirea violenţei domestice desfăşurate de poliţiştii de la Secţia 3

Craiova: Activităţi pentru prevenirea violenţei domestice desfăşurate de poliţiştii de la Secţia 3

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au organizat, vineri, o activitate informativ- preventivă, al cărei scop îl reprezintă conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul neadoptării unui comportament preventiv.
De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare a femeilor cu privire la prevederile legale în domeniul prevenirii violenţei intrafamiliale şi le-au transmis acestora recomandări menite să le protejeze integritatea corporală și bunul cel mai preț al omului, viaţa.
Acţiunile s-au desfăşurat în baza Programului de prevenire a violenţei domestice – prioritate locală, precum şi în baza proiectul de security-marketing aflat în derulare, intitulat sugestiv ,,Porţi închise violenţei!”, acestea fiind desfăşurate în cartierul Lăpuş, în zona parcării unui important centru comercial.
În cadrul acestei activități au fost distribuite tuturor celor aproximativ 100 de persoane participante, cu preponderenţă femei, pliante conținând sfaturi și recomandări cu caracter preventiv, respectiv broşura „Ghidul siguranţei pentru victimele violenţei în familie”.

Totodată au fost dezbătute următoarele aspecte:

– prevenirea şi combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură ;
– conştientizarea existenţei problemei violenţei în mediul intrafamilial, riscurile şi efectele asociate comiterii de fapte de natură penală sau contravenţională;
– încurajarea şi învăţarea unor comportamente şi atitudini non-violente la locul de muncă, în familie şi societate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS