13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRecomandări de circulaţie în condiţii de ceaţă

Recomandări de circulaţie în condiţii de ceaţă

Poliţiştii doljeni fac unele recomandări de circulaţie în condiţii de ceaţă.

Utilizează luminile de ceață
Daca avem și lumină de ceață pe spate, atunci putem să fim siguri că vom fi văzuți în trafic. Însă trebuie să ținem cont de un aspect: dacă mergem în coloană, lumina de ceață de pe spate poate fi deranjantă pentru colegul nostru, așa că este indicat s-o oprim. Luminile sunt cele mai importante pentru că ne fac vizibili pentru colegii din trafic. Ei bine, dacă avem proiectoare de ceață trebuie să le utilizăm împreună cu faza scurtă.

Pauze

Oboseala și ceața nu sunt cea mai bună combinație. Dacă ai de condus foarte mult, fă pauze dese pentru a te putea odihni. Dacă ai alternative, folosește-le: taxiul, autocarul, avionul sau trenul te pot duce la destinația aleasă dacă ești foarte obosit. De asemenea, dacă doar trebuie să ajungi la birou pentru că ai o întâlnire importantă… poți alege metodă Skype dacă nu poți amâna. Viața este cea mai importantă!

Condu prudent
Condusul preventiv cu o viteză care să-ți ofere timp de reacție este cel mai indicat pe timp de ceață. De ce te-ai grăbi dacă tot nu vezi foarte bine? De ce te-ai grăbi să câștigi minute în plus când poți să pleci mai devreme și să conduci prudent, în același ritm cu colegii de trafic.

Dezabureşte geamurile

Nu pleca la drum cu parbrizul sau geamurile aburite. Așteaptă în mașină până procesul de dezaburire se finalizează și abia apoi poți să pornești către destinație. Îți vei pune viață în pericol pentru câteva minute de nerăbdare?

Menţine distanţa

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ești nevoit să pui o frână bruscă și nu ai suficient spațiu între tine și cel din față? Sau cel din față întâmpină un obstacol și trebuie să frâneze? Urmările pot fi de la o atingere de bară până la foarte grave. Distanța păstrată te ferește de foarte multe neplăceri. Distanţa între tine și celălalt participant la trafic trebuie păstrată în orice situație, nu numai pe timp de ceață sau iarnă. Însă dacă vizibilitatea este scăzută, atenția este automat și mult mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS