22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acţiune preventivă pe linia furturilor din auto

Craiova: Acţiune preventivă pe linia furturilor din auto

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Poliţie au organizat, ieri, o activitate preventivă care se înscrie în Programul de prevenire a infracţiunilor de furt din autoturisme, aflat în derulare la I.P.J. Dolj, “De la bunurile la vedere, să ne luăm La revedere!”.
Polițiștii craioveni au acționat în zona Asociaţiilor de Proprietari nr.1, 5 şi 7 din cartierul Lăpuş și Asociaţiilor de Proprietari nr. 5 şi 6 Nanterre-Calea Bucureşti. De asemenea, polițiștii s-au deplasat și pe strada Putnei la Asociaţiile C3-C5 şi C2-C4.
La aceste întâlniri au participat preşedinţi şi administratori ai asociaţiilor de proprietari şi aproximativ 80 de locuitori ai zonelor respective, cu preponderenţă posesori de autoturisme.
În cadrul întâlnirilor au fost dezbătute aspecte privind prevenirea şi combaterea furturilor din autoturisme:
· conştientizarea posibilităţii săvârşirii unor asemenea fapte prin profitarea de neatenţia proprietarilor de autoturisme;
· evitarea lăsării bunurilor la vedere în autoturismele proprietate personală;
· riscurile şi efectele asociate comiterii de fapte de natură penală sau contravenţională;
· evitarea parcării autoturismelor în zone neiluminate sau periferice;
· lăsarea autoturismelor neasigurate mai ales pe timpul nopţii şi sporirea atenţiei cu privire la acest aspect.
Au fost înmânate pliante și ,,Ghidul siguranţei pentru victimele violenţei  în familie”, urmărindu-se conştientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în cazul neadoptării unui comportament preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS