22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei tineri irakieni depistaţi la frontiera de sud de poliţiştii de frontieră doljeni

Trei tineri irakieni depistaţi la frontiera de sud de poliţiştii de frontieră doljeni

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat trei cetăţeni irakieni care au încercat să intre ilegal în România, fără a efectua formalităţile de trecere a frontierei de stat, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni irakieni au fost preluaţi de autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au obţinut, aseară, o informaţie conform căreia trei persoane de sex masculin au coborât dintr-un mijloc de transport înainte de efectuarea controlului de frontieră pe sensul de intrare în ţară.

Imediat, a fost declanşată o acţiune specifică, în care au fost angrenate forţe şi mijloace ale poliţiei de frontieră şi Poliţiei Municipiului Calafat, procedându-se la încercuirea şi cercetarea zonei din apropierea punctului de trecere a frontierei.

În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii de frontieră au depistat, într-o staţie de autobuz de pe centura Municipiului Calafat aflată în imediata apropiere a punctului de frontieră, trei persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor.

Bărbaţii au fost duşi la sediul PF pentru cercetări, ocazie cu care au declarat că sunt cetăţeni irakieni, au vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani şi au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni irakieni au fost predaţi autorităţilor Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS