Câini din adăpostul canin de la Breasta (Foto: Lucian Anghel)


Despre câine se spune că este cel mai credincios prieten al omului. Această legătură de prietenie s-a statuat din cele mai vechi timpuri, de când s-a dovedit că acesta este un ajutor de nădejde al omului. Cu toate că unii îi tratează cu respect, ca pe niște adevărați prieteni, unii le-au destinat o viață de câine, pe care nu o merită. Să nu uităm că și ei au sentimente și poate uneori sunt mai sensibili decât noi și trebuie să îi tratăm, cu respect și prietenie.
Cânii „rătăciți” și ajunși în Adăpostul de la Breasta așteaptă și ei să le schimbăm destinul. Așteaptă să le oferim un cămin și puțină mângâiere. Altfel, destinul  lor este unul tragic, dacă în cele din urmă nu vine nimeni să-i adopte sau să-i revendice. În acest scop, S.C. Salubritate Craiova S.R.L. organizează sâmbătă, 28 octombrie 2017, între orele 11.00 și 14.00, un târg de adopții la Adăpostul canin Breasta care are ca scop creșterea numărului de câini din adăpost care își găsesc stăpân. Întregul proces de adopție este gratuit, iar câinii care au fost cazați aici mai mult de șapte zile lucrătoare și sunt sterilizați vor fi adoptați pe loc.Fiecare cățel care își va găsi cămin în cadrul târgurilor, va primi un cadou de „Bun venit acasă!” constând în câte un sac de hrană uscată.
Azi, puteți să vă rupeți de cotidian și să mergeți pentru câteva clipe la Adăpostul de la Breasta. Văzând privirea plină de rugăminte a unui cățel poate veți fi înduplecați  să-i oferiți o viață mai bună.

Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.