Acasă Local Dolj Craiova: Cros în centrul oraşului cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Craiova: Cros în centrul oraşului cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

-

Rotary Club Craiova,  Primăria Craiova, Directia Judeteana de Sport, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Fundatia Romana a Inimii, Forumul National de Preventie, Asociatia de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, doresc sa continue programul “Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, organizand un Cros pe traseul Mc Donald’s – Piata Prefecturii in data de Duminica 22 Octombrie 2017, intre orele 9.00 – 13.30.
”Invităm locuitorii Craiovei la mișcare şi promovăm un stil de viaţă sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Participanţii se vor  întâlni Duminica 22 Octombrie 2017, începând cu ora 09.00, în zona McDonald’s.
„Crosul Inimii” se va organiza pe trei categorii de varsta, sub si peste 14 ani , fete si baieti si peste 45 de ani. Promenada inimii (miscare prin plimbare) va intregi miscarea pentru sanatatea inimilor.
In Piaţa „Mihai Viteazul”din Craiova se vor organiza:
-Festivitatile de premiere ale castigatorilor crosului inimii, pe categorii de varsta
-Craiova dansează în stradă; gimnastică şi recuperare medicală
-Un circuit cu trotineta electrica si bicicleta electrica (produse la Craiova).
-Medicii sunt alături de noi –  puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.

“Promenada Inimilor”, program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi în România. În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de orașe, iar în 2014 peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe. În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste șapte sute de craioveni alăturându-se evenimentului în 2014 si 300 de persoane (pe o ploaie torentiala) au fost prezente la evenimentul din 2015 respectiv peste 350 persoane in 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

AUDIO / Emil Săndoi, la Repriza de Sud

Fostul mare fundaş al Ştiinţei şi antrenor al Universităţii Craiova, Emil Săndoi, a fost prezent în această seară în studioul Radio Sud...

SCM Craiova îşi joacă şansele în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa, în acest weekend, duelurile cu formaţia norvegiană Tertnes, din turul doi preliminar al Cupei...