5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentrul Social pentru Copii “Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat ”Zilele Porților Deschise”

Centrul Social pentru Copii “Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat ”Zilele Porților Deschise”


Un nou eveniment social educativ, „Zilele Portilor Deschise”, a luat naștere din buna colaborarea a Centrului Social de Zi pentru Copii “Sfântul Nicolae” si voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Evenimentul s-a desfășurat în zilele de miercuri și joi, 18 – 19 octombrie.
În cadrul acestuia s-au desfășurat activități de pictură, muzică și desen, destinate tinerilor. Au participat reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, mass-media, parinții copiilor si alți reprezentanți din comunitate. Invitații au fost onorați de prezența Înaltpreasfințului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, care i-a binecuvântat pe toți participanții.
Un artist plastic, doi “profesori de joaca”, tineri de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion, și un artist vocal s-au reunit cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, pentru a le oferi copiilor un eveniment de excepție. Un moment deosebit pentru cei mici a fost la Karaoke, unde au intepretat cu entuziasm cântecele copilăriei.
Special pentru ei a fost pregatită și o masă festivă cu o mulțime de dulciuri, fructe și sucuri, oferite de Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.
La Centrul Social de Zi pentru Copii “Sfântul Nicolae”, copiii studiază arta în cadrul atelierelor creative, sunt sprijinți de specialiști în efectuarea temelor școlare și sunt implicați în activități recreative. Mihaela Morăras, coordonatorul Centrului Social de Zi pentru Copii “Sfântul Nicolae” a primit cu bucurie vizita voluntarilor: “Evenimentul reprezintă un prilej pentru invitarea părinților, a cadrelor didactice, a școlilor, universităților, ONG-urilor, parohiilor. Ii invitam să viziteze sălile de curs, să admire obiectele realizate de copii în perioada 2015-2017. Scopul este de a informa comunitatea locală și partenerii noștri despre activitatea care se desfașoară în cadrul Centrului Social de Zi pentru Copii “Sfântul Nicolae”. Zilnic avem activități educaționale, sociale, creative și petrecere a timpului liber. În cadrul activităților educaționale le acordăm sprijin în realizarea temelor la limba română și engleză, matematică, istorie, geografie, educație civică. Avem și activități creative, cum ar fi pictura, desen, modelaj și colaj. Este prima ediție, însa cu ajutorului lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreafințitului Părinte Mitropolit Irineu, sperăm să continuăm acest eveniment și in viitor. Reamintim părintilor faptul că toate activitățile sunt gratuite pentru copiii aflați in nevoi. Ne dorim foarte mult ca ei sa vină către noi”, a declarat Mihaela Morăraș, coordonatorul Centrului Social de Zi pentru Copii “Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei.
Irina Puria, student anul III, Facultatea de Arte, Universitatea Hyperion: “Mi-a plăcut mult activitatea de astăzi, copiii au fost plini de energie. Au venit la noi, ne-au îmbrațișat. Au vrut să se joace, au avut inițiative, au fost spontani, dezinvolți. Au dansat, au insistat să cânte. Si, în plus, mi-au cerut să vin săptămâna viitoare și să-i ajut la teme”.
Delia Lungan, artist plastic: “Activitatea de azi le-a adus copiilor un moment de bucurie și suntem fericiti că le-am oferit ocazia să participe la o adevărată muncă de echipă, toți am pictat într-o atmosferă de veselie. A fost o experiență foarte frumoasă”.
Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. “Am răspuns cu drag invitației de a organiza împreună Zilele Porților Deschise ale Centrului Sfântul Nicolae. Pentru acest eveniment s-a mobilizat o echipă de 10 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, formată inclusiv din Irina Puria si Andrei Iordache, student și masterand în cadrul Facultății de Arte, Universitatea Hyperion, coordonați de doamnele profesor Silvia Ciobanu și Mihaela Triboi. De asemenea, din grupul de voluntari a facut parte și Delia Lungan, artist plastic care împreună cu copiii au pictat un peisaj de vară în acuarelă. Copiii, care au alergat și la crosul Run4you, au cântat, au dansat, au pictat și au desenat. A fost o zi frumoasă și cu multe surprize pentru noi toți cei prezenți. Aș dori să multumesc Prea Fericitului Părinte Patriarh, Daniel pentru înalta binecuvântare, Parintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, inițiatorul și coordonatorul activităților social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, conducerii Centrului Social de Zi pentru copii Sfântul Nicolae, copiilor si Mitropoliei Olteniei”.
Andrei Iordache, masterand, Facultatea de Arte, Universitatea Hyperion: “Imi place să fac parte din această echipă minunată a voluntarilor de la Paraclis. Am retrăit clipele copilăriei dansând și cântând alături de copiii centrului”.
La final, aceștia au primit daruri din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, constând în jucării, dulciuri, sucuri și produse de igienă orală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS