17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj36 de milioane de euro, în conturile fermierilor doljeni

36 de milioane de euro, în conturile fermierilor doljeni

În numai trei zile de când a demarat plata avansului subvenţiilor agricole pentru campania 2017, la nivelul județului Dolj, suma totală autorizată la plată este de 36.015.445,18 euro. Potrivit reprezentanţilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Dolj, 32.213 fermieri şi-au primit deja banii. Cei mai mulţi agricultori care au luat avansul din subvenţii provin din Bechet. Vorbim de 7.453 de fermieri, care au primit în total suma de 4.280.844 de euro. Craiova, Băileşti, Calafat, Filiaşi, Melineşti, Orodel şi Segarcea sunt alte localităţi în care mii de fermieri au fost autorizaţi la plata avansului din subvenţii. Oamenii au primit avansul din patru scheme de plată, respectiv schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, denumită plata pentru înverzire, precum şi plata pentru tinerii fermieri. Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) este de 97,24 euro/ha. În ceea ce priveşte plata redistributivă, agricultorii care au între unu şi cinci hectare primesc cinci euro pe hectar, iar cei care au între 5 şi 30 de hectare primesc 48,32 euro pe hectar. Pentru plata pentru înverzire se acordă 57,17 euro/ha. Plata pentru tinerii fermieri este de 24,31 euro/ha.
În ce privește plafoanele aferente plăților pentru ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul de plată 2017, acestea au fost stabilite astfel: 24,08 milioane de euro pentru schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte; 101 milioane de euro pentru schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul carne; 50,78 milioane de euro pentru schema decuplată de producție, speciile ovine/caprine.
Plăţile avansului pe suprafaţă au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie, iar începând cu 1 decembrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Județan Dolj va continua să plătească toate subvenţiile aferente anului 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS