14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Arestat preventiv pentru că a condus beat şi cu permisul suspendat

Dolj: Arestat preventiv pentru că a condus beat şi cu permisul suspendat

Polițiștii rutieri au reținut, în cursul zilei de ieri, un craiovean, pentru 24 de ore, cercetat de către oamenii legii pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Ulterior, magistrații au emis pe numele său mandat de arestare preventivă.     

Dorel M., de 57 de ani, din Craiova, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Craiova, la data de 17 septembrie, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie peste limita legală (2,45 g/l în sângele recoltat), iar în data de 28 septembrie a fost depistat de polițiștii Secției 4 Poliție în timp ce conducea deși se afla sub influența băuturilor alcoolice ( 2,80 g/l în sângele recoltat) și având suspendat dreptul de a conduce.
Cele două cauze au fost reunite și s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de craioveanul de 57 de ani sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului” și a unei infracțiuni de „conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.
Astfel, în baza probatoriului administrat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova s-a dispus reținerea suspectului pe o perioada de 24 de ore, propunându-se punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă.
În aceeași zi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cât și de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Craiova au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Craioveanul de 57 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS