5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Biblioteca lui Cicerone Poghirc va ajunge la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Craiova: Biblioteca lui Cicerone Poghirc va ajunge la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a intrat în posesia unui nou fond excepțional de cărți și documente. Înscrisurile și toate cărțile, aproximativ 50 de cutii reprezentând câteva mii de volume și documente, vor ajunge la Craiova în cursul acestei săptămâni, urmând să se constituie într-o colecție de sine stătătoare în cadrul Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Prezent la Paris la începutul acestei săptămâni, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”, a semnat un nou contract de donație prin care fondurile dedicate Exilului Românesc s-au îmbogățit considerabil. Întâlnirea managerului bibliotecii cu membrii familiei Poghirc, Elisabeta și Nicholas Poghirc, soția și fiul profesorului Cicerone Poghirc, s-a concretizat cât se poate de favorabil pentru proiectul consacrat memoriei exilului românesc de la Craiova. Mii de cărți, reviste, corespondență, extrase, manuscrise, studii și fotografii din perioada exilului în Vestul Europei vor ajunge în scurt timp la Craiova.

De această dată a venit rândul bibliotecii personale aparținându-i lui Cicerone Poghirc, reprezentant marcant al Exilului Românesc din Franța și Germania, cel mai notoriu orientalist și indoeuropenist român, personalitate cu o activitate rodnică în spate și cu o bibiotecă consistentă lăsată posterității, să fie obținută pentru colecțiile Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS