17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Prins în Parcul ”Nicolae Romanescu” cu un cuţit asupra sa

Craiova: Prins în Parcul ”Nicolae Romanescu” cu un cuţit asupra sa

Dispecerii Biroului Supraveghere Video, Ordine Publică și Circulație, din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, monitorizând Parcul ”Nicolae Romanescu”, în noaptea de 28-29 august, în jurul orei 01.00, au depistat o persoană de sex masculin, ce se plimba pe aleile parcului având asupra sa un cuțit.
Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Serviciului ”Romanești”, aflați în patrulare pe raza de competență, au procedat la depistarea și ulterior la legitimarea  acestuia, constatându-se că se numește R.S.G., în vârstă de 27 de ani, din Craiova, iar în urma realizării procedurii de control corporal sumar, s-a găsit un cuțit tip briceag, ce avea lungimea totală de 25 cm.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției Locale, unde s-au întocmit actele premergătoare impuse de legea penală, fiind ulterior predată împreună cu procesul-verbal de constatare către polițiștii de la Poliția Municipiului Craiova – Secția 2 Poliție, în vederea continuării cercetărilor.
Fapta este prevăzută și sancționată de Noul Cod Penal, la capitolul ”Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice”, prevederile articolului 372, alin. 1, lit. a): ”Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase: (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun: a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS