10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAl optulea dosar penal la Poșta Română: 26 de persoane sunt urmărite penal pentru decontarea presupus nelegală de bilete de odihnă și tratament în perioada 2009-2012

Al optulea dosar penal la Poșta Română: 26 de persoane sunt urmărite penal pentru decontarea presupus nelegală de bilete de odihnă și tratament în perioada 2009-2012

’26 de persoane, la data faptelor, reprezentanți ai Direcției Regionale de Poștă Sud Vest Craiova, sunt urmărite penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fals intelectual și fals material în inscrisuri oficiale, fapte presupus a fi săvârșite în perioada 2009-2012′, au precizat luni pentru HotNews.ro oficialii Direcției Nationale Anticorupție (DNA). ‘Obiectul dosarului (n.a al optulea dosar penal de la Poșta Română) îl reprezintă întocmirea, aprobarea și avizarea de documente justificative privind decontarea presupus nelegală de bilete de odihnă și tratament, dosarul fiind constituit ca urmare a declinării cauzei de către PJ Craiova în cursul lunii decembrie 2014’, a mai precizat DNA.


  • Procurorii DNA nu au oferit mai multe detalii referitoare la acest dosar administrat în teritoriu. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere și conducerii Poștei Române în legătură cu acest dosar, dar deocamdată nu a primit nici un răspuns.

Acesta este practic al optulea dosar penal la Poșta Română. Săptămâna trecută, DNA a anunțat trimiterea spre judecare a celui de-al șaptelea dosar la Poșta Română, în care Dumitru Daniel Neagoe, fost director general al Companiei Naționale Poșta Română, a fost trimis in judecată de DNA pentru  luare de mită, (3 fapte),  abuz în serviciu, dacă funcționarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar, Poșta Română s-a constituit parte civilă în cauză pentru recuperarea unui prejudiciu în valoare de 2,8 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS