16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: S-au afişat rezultatele concursului pentru funcţiile de director şi director adjunct al şcolilor din judeţ

Dolj: S-au afişat rezultatele concursului pentru funcţiile de director şi director adjunct al şcolilor din judeţ

Rezultatele finale din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, din județul Dolj, au fost afişate  vineri, 9 decembrie.
La nivelul județului Dolj au fost scoase la concurs 267 posturi: 194 posturi pentru funcția de director și 73 pentru funcția de director adjunct. Pentru susținerea concursului s-au înscris 457 candidați: 321 candidați pentru funcția de director și 136 candidați pentru funcția de director adjunct.
Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din unitățile de învățământ a constat în următoarele probe:
– PROBA SCRISĂ, care a constat în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice;
– ANALIZA CURRICULUMULUI VITAE realizată de comisia de concurs, în plenul ei, în prezența candidatului;
– INTERVIU în fața comisiei de concurs, în care a fost apreciată scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an.
În urma afișării rezultatelor inițiale, pentru reevaluarea probei de INTERVIU au fost depuse 30 de contestații. După reevaluarea probei s-a modificat situația pentru trei unități de învățământ: Liceul Teoretic ”H. Coandă” Craiova, Liceul Tehnologic ”I. Aurelian” Malu Mare, pentru candidații la funcția de director și  Școala Gimnazială ”N. Romanescu” pentru funcția de director adjunct.
După rezolvarea contestațiilor, s-au obținut următoarele rezultate:  207 – pentru funcţia de director, din care 90 pentru funcţia de director adjunct. Promovați pentru director 157,  adjunct    61.
Astăzi și mâine, candidații promovați pe mai multe funcții depun la inspectoratul școlar județean Dolj, în scris, opțiunea pentru o singură funcție. După exprimarea opțiunii scrise, fiecare funcție rămasă vacantă va fi ocupată de următorul candidat admis la concurs. Dacă nu există un alt candidat admis, funcția rămâne vacantă.
În data de 16.12.2016, rezultatele concursului de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ de stat vor fi validate de către consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj și transmise spre informare Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS