Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează Festivalul – Concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun „Dor de sărbători”, ediția a IX-a, care se va desfăşura la Aula „Buia” a Facultăţii de Agronomie din Craiova pe data de 12 decembrie 2016, începând cu ora 11:00.Festivalul se adresează grupurilor şcolare de colindători din instituţiile de învăţământ craiovean, având următoarele categorii: SECŢIUNEA I – grupuri de colindători din învăţământul primar; SECŢIUNEA a II-a  – grupuri de colindători din învăţământul gimnazial;

SECTIUNEA a III-a – grupuri de colindători din învăţământul liceal.
Participanții înscriși în concurs cu piese însoțite de negative sunt rugați să le trimită, obligatoriu, pe adresa de e-mail [email protected], cu menţiunea Pentru Festivalul – Concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun, sau să le depună personal la sediul instituţiei noastre din strada Traian Demetrescu Nr.31, până la data de 8 decembrie 2016.
Fiecare grup va interpreta două colinde.

Juriul Festivalului, are în componeţa sa pe: Renata Vari – soprană la Opera Română Craiova, Elmira Sebat  – conf. univ. dr. la Departamentul de Arte – Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova, Georgiana Cristea – profesoară de muzică populară la Palatul Copiilor Craiova.
Pentru fiecare secţiune se vor acorda următoarele premii:
Premiul I în valoare de 400 lei
Premiul al II-lea în valoare de 300 lei
Premiul al III-lea în valoare de 200 lei
Menţiune I în valoare de 150 lei
Menţiune II în valoare de 100 lei
Menţiune III în valoare de 50 lei
Ţinuta obligatorie în costum naţional.
Înscrierile se fac până la data de 8 decembrie 2016, ora 16:00.
Informaţii suplimentare se pot obţine zilnic între orele 8:00 – 16:00 la numărul de telefon: 0351.413.369.
Regulamentul concursului și fișa de înscriere pot fi descărcate de pe pagina web a instituţiei:  http://www.tradem.ro/regulamentul-festivalului-concurs-de-colinde-si-obiceiuri-de-craciun-dor-de-sarbatori-editia-a-ix-a/

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.