15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Cinematograful Modern se închide

Craiova: Cinematograful Modern se închide

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a decis ca, începând din acestă săptămână, să închidă cinci cinematografe din ţară. Este vorba de sălile Modern, din Craiova, Republica, din Iaşi, Dacia, din Baia Mare, Sebastian Papaiani, Pitești, şi Central, din Brăila, informează evz.ro. Închiderea va fi temporară, în lunile de iarnă. Cei 15 salariaţi aferenţi vor fi trimişi, prin rotaţie, în şomaj tehnic.

„Cele cinci cinematografe se vor închide în săptămâna care urmează. Abia am luat această decizie la nivelul conducerii. Sălile se vor redeschide în primăvară”, a explicat Adrian Mironescu, directorul general RADEF.
Cinematografele ce urmează să fie închise nu au înregistrat profit, iar directorul a dezvăluit că decizia s-a luat după mai multe discuții la nivelul conducerii, deoarece RADEF nu mai are bani să suporte cheltuielile ridicate.

„Nu ne putem permite ca să acoperim costurile cu utilităţile în condiţiile în care vânzările de bilete nu acoperă costurile (…). La Craiova, sunt două cinematografe, unul cu aparatură 3D, care e pe profit, şi cel de-al doilea, fără dotări moderne, care e pe pierdere şi pe care îl vom închide pe perioada de iarnă”, a adăugat .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS