12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord lansează o nouă campanie pentru elevii din liceele craiovene

Ford lansează o nouă campanie pentru elevii din liceele craiovene

Ford a decis sa ducă programul Driving Skills for Life mai departe și începe saptămâna aceasta să implementeze o campanie locală în liceele din Craiova.
Acest program este susținut de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Dolj și va consta în seminarii interactive cu elevii din 20 de licee din Craiova și județul Dolj. Programul va viza în principal tinerii din clasele a XI-a și a XII-a, întrucât aceasta este grupa de vârsta interesată pentru obținerea permisului de conducere.

„Credem că educația rutieră ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil și este esențială fie că ești șofer, pieton sau dacă mergi cu bicicleta. În timp ce cursurile de conducere preventivă Ford DSFL vizează în principal grupa de vârstă 18-24, programul pe care il lansăm în liceele din Craiova este conceput pentru viitorii șoferi pe care acum ii regăsim în grupa de vârstă 16-18 ani”, a sus Bogdan Marisca, instructorul șef al programului Ford Driving Skills for Life în România.

Echipa Ford DSFL  estimează că se va întâlni în perioada ce urmează, noiembrie – decembrie 2016, cu peste 4000 de elevi din 20 de licee craiovene, iar o parte a temelor prezentate vor acoperi de asemenea și prevenirea consumului de droguri și alcool.

„O parte a tinerilor de astăzi nu ia în calcul riscurile reprezentate de consumul de droguri și alcool, iar dacă acesta este asociat cu condusul pe drumurile publice, lucrurile pot deveni fatale. Statisticile pe care le primim de la instituții sunt îngrijorătoare, iar prin intermediul acestor seminarii pe care le vom organiza în licee, ne propunem să tragem un semnal de alarmă în această privință și ne dorim totodată să creăm o diferență în rândul generației viitoare de șoferi”, a spus instructorul de 22 de ani și campion mondial de raliuri JWRC, Simone Tempestini.

Ford a ales Craiova drept primul oraș în care să implementeze aceste seminarii DSFL, ca urmare a angajamentului companiei față de comunitatea locală în care activează şi unde deţine operaţiuni. Programul este finanțat de Ford Motor Company Fund, ramura filantropică a companiei Ford, în parteneriat cu  Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Dolj.

Ford Driving Skills for Life a fost lansat în Statele Unite acum 13 ani, iar în România a început în 2014. Instructorii care susțin cursurile Ford DSFL sunt piloții de raliu de la Napoca Rally Academy, conduși de Bogdan Marisca, Marco Tempestini și Simone Tempestini, campion mondial de raliu JWRC și WRC 3 în 2016.

Din 2014 până în prezent, echipa Ford DSFL a instruit 4500 de șoferi din România, ca urmare a evenimentelor ce au avut loc la Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, România fiind de altfel una dintre țările europene cu cea  mai mare rată de participare la acest program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS