15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTinerii din Craiova s-au pregătit pentru o carieră de succes la BookLand Evolution

Tinerii din Craiova s-au pregătit pentru o carieră de succes la BookLand Evolution


Pe durata celor 5 zile de Conferințe BookLand Evolution, tinerii din Craiova s-au pregătit pentru o carieră de succes, alături de profesioniști din jurnalism, antreprenoriat, training, management, educație, arhitectură, blogging și psihologie. Sute de liceeni s-au bucurat de interacțiunea directă cu speakerii și au profitat de oportunitate pentru a afla cum au reușit în carieră personalitățile pe care le admiră.

De luni până vineri (10-14 octombrie), în intervalul orar 14:30 – 16:30, au urcat pe scena Universității din Craiova, Facultatea de Agronomie, Aula Buia, câte 4 profesioniști, care i-au încurajat și motivat prin exemplu personal să facă alegerile potrivite și le-au povestit despre provocarile care-i așteaptă, dar care nu trebuie să-i oprească din a-și continua drumul sau a-și asculta vocația.

„Dacă veți încerca să ghiciți trendurile economiei sau ale societății în general, dacă vă veți gândi care va fi cea mai bine plătită meserie peste 5 sau 10 ani, aveți mari șanse să vă înșelați, toți ne înșelăm. Este esențial să vă dați seama ce vă place să faceți, chiar dacă acel lucru poate acum nu vă va deschide un drum către o carieră foarte bine plătită, s-ar putea să fie o iluzie. Din fericire pentru mine, eu am făcut, în cele mai multe cazuri, ce îmi place. Dacă veți alege să faceți ce vă place în viață, șansele de  deveni un profesionist într-un domeniu sunt mai mari. Altfel, dacă vă veți orienta doar după meseriile bine plătite și veți lua decizii importante, cum ar fi decizia de a urma o facultate și nu altă facultate, aveți șansa, în cel mai bun caz să aveți o meserie pe care o cunoașteți, care vă aduce bani, dar pe care o urâți în fiecare zi. Să mergi și să faci un lucru care nu îți place este o chestiune care te face nefericit pe termen scurt, mediu și lung. Sfatul meu este să faceți ce vă place în viață, pentru că mai devreme sau mai târziu, tot acolo ajungeți”, consideră Moise Guran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS