13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean reținut pentru 24 de ore pentru că a încercat să mituiască doi polițiști

Craiovean reținut pentru 24 de ore pentru că a încercat să mituiască doi polițiști

 

Doi polițişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au refuzat o mită de 2.500 lei oferită de un cetăţean, în schimbul neîntocmirii unui dosar penal.

Poliţiştii craioveni au ales să-şi fac treaba până la capăt şi in loc sa ia banii respectivi si au informat superiorii care impreună cu procurorii anticorupţie din Craiova au relizat flagrantul, in care a fost prin craioveanul exact în momentul in care le oferea mita celor doi oameni ai legii.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, in jurul orei 00.15, agenții-şef principali de poliție Constantin Iovănescu şi Adrian Fota Balaci, ambii din cadrul Biroului Rutier Craiova, in timp ce patrulau pe strada Traian Lalescu din Craiova, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 51 de ani, din Craiova. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care a fost condus la sediul Biroului Rutier pentru continuarea cercetărilor. Craioveanul a incercat sa le ofere poliţiştilor bani  pentru a nu îi întocmi dosar penal. Poliţiştii și-au informat superiorii şi comanda inspectoratului cu privire la acest lucru. Aceștia au constituit o echipă complexă formată din procurori de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţeri DGA – Serviciul Teritorial Craiova și poliţişti doljeni şi s-a realizat flagrantul, la sediul Biroului Rutier, craioveanul fiind prins în momentul în care a oferit suma de 2.500 lei poliţiştilor pentru a nu se lua măsurile legale față de el. Craioveanul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită şi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj, urmând ca mâine, 17 octombrie, să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS