5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Cel mai important artist de Blues şi Jazz al României vine la Teatrul Național "Marin Sorescu"

Craiova: Cel mai important artist de Blues şi Jazz al României vine la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova vă invită sâmbătă, 29 octombrie, ora 19:00 la  concertul excepţional GRINGO DE ROMANIA, un deliciu acustic susţinut de inegalabilul AG WEINBERGER – Mr. Blues al României! GRINGO DE ROMÂNIA, un artist ce aduce melosul şi poveştile secolului trecut în contemporaneitate.

Deţinător a nu mai puțin de 7 selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger propune craiovenilor o sesiune muzicală excepţională,  o seară de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, el îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credinţă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.
Portret AG Weinberger – Mr Blues al României
Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”.
Pentru concertul de la Teatrul Național din Craiova, bilete şi rezervări: 0251 413 677, Agenţia de bilete – str. Alexandru Ioan Cuza nr.11 şi în reţeaua de bilete Eventim

Program Teatrul Naţional „ Marin Sorescu”
perioada 16-20 octombrie 2016

16 octombrie
Ora 17:00 – SFÂRŞIT după Florin Lăzărescu, regia Leta Popescu – sala I.D. Sîrbu
Ora 19:00 – DIMINEAŢA DE DUPĂ… de Peter Quilter, regia Mircea Cornişteanu – sala Amza Pellea

18 octombrie
Ora 12:00 – FATA MOŞULUI ŞI FATA MOAŞEI de Ion Creangă, regia Raluca Păun – sala Amza Pellea
Ora 19:00 – EXPLOZIV de Elise Wilk, regia Andrei Măjeri – sala I.D. Sîrbu

19, 20 octombrie
Ora 19:00 – PESCĂRUŞUL de A. P. Cehov, regia Yiannis Paraskevopoulos

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS