22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcțiune de amploare a polițiștilor craioveni

Acțiune de amploare a polițiștilor craioveni

În noaptea de 08/09.10.2016, aproximativ 80 de polițiști au acționat în municipiul Craiova în cadrul unei acțiuni cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, urmărindu-se și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona localurilor de alimentație publică.

Oamenii legii au acționat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii de la formațiunile de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Craiova și Secțiilor 1-6 Poliție Craiova au acționat alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, fiind sprijiniți, de asemenea, de luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

În cadrul acțiunii au fost efectuate verificări și controale în 50 baruri, la 66 agenți economici, iar în cele 12 filtrele rutiere instituite au fost verificate peste 400 autovehicule. Astfel, aproximativ 600 persoane au fost legitimate, iar 120 dintre acestea au fost controlate sumar de arme albe.

Polițiștii craioveni au constatat 3 fapte de natură penală, în cauze fiind întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, iar pentru abaterile contravenționale constatate au fost aplicate 102 sancțiuni de peste 15.000 lei.

Astfel că, în cadrul acțiunii, polițiștii Secției 5 Craiova au depistat o craioveancă, în vârstă de 23 de ani, în timp ce oferea spre vânzare (21 genți de damă) fără a putea prezenta documente de proveniență. Craioveanca a fost depistată la un punct de lucru al unei societăți comerciale din Craiova, împotriva acesteia fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 lei conform Legii 12/1990 și s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a  genților de damă, a căror valoare estimativă a fost stabilită la aproximativ 2.300 lei.

De asemenea, în jurul orei 00.30, o echipă a Secției 5 Poliție au depistat, în incinta unui bar din cadrul Complexului Comercial Big Nou, un minor în vârstă de 15 ani care purta, în buzunarul vestei, un cuțit cu lama rabatabilă. Polițiștii au întocmit pe numele minorului dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

În aceeași noapte, polițiștii rutieri l-au depistat pe V. Doru, în vârstă de 47 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe  bld. Dacia din municipiu, avand o concentratie alcoolica de 0,56 mg/l alcool pur  în  aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la unitatea medicală din Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS