24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMotoc: Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională de la Craiova

Motoc: Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională de la Craiova

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, astăzi, că are confirmarea că că Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională care se va forma în România, la Craiova, informează Mediafax.

„E vorba de schimbul de companii pe care îl facem cu Polonia, o companie a noastră merge înspre grupul de luptă din Polonia. La rândul său, o companie din Polonia va intra în organica brigăzii multinaţionale. Bulgaria a reconfirmat că va contribui cu până la 400 de militari, recent am avut confirmarea din partea Berlinului că Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională. Adăugaţi aici, rămânând de definit exact modalitatea în care se va relaţiona cu brigada sau cu operaţiunile brigăzii multinaţionale, unitatea ce va veni din partea SUA din cadrul brigăzii suplimentare pe care o dislocă începând cu anul viitor în Europa, rămâne de precizat modalitatea. Vă asigur că mai sunt şi alte discuţii cu aliaţi importanţi pe care le-am angajat la modul foarte serios şi a căror rezultate le vom anunţa de îndată ce vor fi precizate şi bine confirmate”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

Mihnea Motoc a precizat că brigada ce se va forma în România este una „solidă”.

„Suntem convinşi că vom reuşi să imprimăm un caracter de multinaţionalitate reală acestei brigăzi, este o brigadă solidă ca pregătire, ca înzestrare. Înzestrarea este foarte modernă, este certificată NATO, încadrată la un nivel foarte bun, peste 3.000 de militari, este vorba de Brigada 2 Infanterie «Rovine» de la Craiova, care va fi brigada-cadru pentru această formaţie multinaţională. Nu va fi vorba doar de a adăuga, de a grefa elemente din partea altor aliaţi, e vorba de a ajunge la un tot organic, care funcţionează ca o brigadă multinaţională sub o planificare NATO”, a mai precizat ministrul.

Ministrul Apărării Naţionale a participat, luni, la deschiderea anului universitar organizat de Academia Tehnică Militară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS