16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ziua Mondială a Animalelor, marcată la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman

Craiova: Ziua Mondială a Animalelor, marcată la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează, mâine, la ora 9:00, un eveniment cu prilejul Zilei Mondiale a Animalelor. La eveniment vor participa elevii clasei a III-a de la Colegiul Național „Elena Cuza”, însoțiți de învățător Adriana Robescu.

Elevii vor participa la vizionarea filmului documentar realizat de Alexandru Satmari: “Țara Caprelor Negre” și la o discuție liberă despre animalele din țara noastră aflate pe cale de dispariție.
Prin această activitate Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” îşi propune să îi conştientizeze, să-i informeze și să-i implice pe cei mici în activitățile de protecție a mediului înconjurător.

Ziua de 4 octombrie nu a fost aleasă la întâmplare ca Ziua Mondială a Animalelor, deoarece în această zi se sărbătorește și Sfântul Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor.
Scopul acestei zile este acela de a sublinia importanța animalelor și de a creste gradul de conștientizare al populației față de riscul dispariției a numeroase animale din cauza acțiunilor invazive ale omului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS