8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi de 109.000 de lei  pentru mai multe unităţi de alimentaţie publică

Craiova: Amenzi de 109.000 de lei  pentru mai multe unităţi de alimentaţie publică

În cursul zilei de 29 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune, în județul Dolj, pentru prevenirea activităţilor comerciale ilegale ce se comit în domeniul alimentaţiei publice.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat 22 de unităţi de alimentaţie publică, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 109.000 lei. De asemenea, polițiștii doljeni au confiscat mărfuri în valoare de aproape 3.000 lei. În urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Craiova au fost identificate băuturi alcoolice şi nonalcoolice care urmau a fi comercializate şi pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de provenienţă. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea a 87 litri de vin.

De asemenea, în cadrul controlului efectuat  la punctul de lucru al unei alte societăți comerciale din Craiova, a fost identificată suma de 233 lei care nu a putut fi justificată prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau chitanţe. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 3.000 lei conform, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 233 lei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS