17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArticole pirotehnice interzise în pieţele Craiova

Articole pirotehnice interzise în pieţele Craiova

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi, ieri, în timpul executării unei misiuni specifice în municipiul Craiova, au depistat, în zona pieţei agroalimentare Ciupercă, un tânăr ce deţinea şi oferea spre comercializare mai multe articole pirotehnice interzise.

Jandarmii au procedat la legitimarea şi stabilirea identităţii acestuia, constatând că se numeşte D.D., de 37 ani, din Craiova, care avea asupra sa 92 de cutii – petarde şi artificii – interzise la deţinere şi comercializare.
În jurul orei 15.00, în piaţa agroalimentară Brazda lui Novac, jandarmii au depistat pe numita B.O., de 27 ani, din Craiova, ce deţinea şi oferea spre comercializare mai multe articole pirotehnice interzise
Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.
Efectuarea, fără drept, a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS