17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Hoți din locuință prinși în flagrant

Craiova: Hoți din locuință prinși în flagrant

O craioveancă de 35 de ani  a sesizat ieri prin SNUAU112 faptul că a observat doi bărbaţi care au pătruns într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Făgăraș, din municipiu, prin escaladarea ferestrei de la un dormitor.
În momentul sosirii la fața locului polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au observat că cei doi tocmai săreau din apartament pe fereastra de la bucătărie. S-a reuşit imediat prinderea unuia dintre suspecţi, iar cel de-al doilea a încercat să îşi asigure scăparea fugind în direcţia părculeţului Corniţoiu, din Craiova, fiind prins şi imobilizat de o altă patrulă din cadrul secției.
 Fiind conduşi la sediul secţiei, cei doi au fost identificaţi ca fiind G. Cristinel, de 36 de ani, şi B. Ionel,  de 31 de ani, ambii din Craiova, iar cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra lor au fost găsite un telefon mobil, o cameră video, două brăţări, un lănţişor şi şase perechi de cercei, toate confecţionate dintr-un metal ce pare a fi argint, bunuri pe care cei doi au recunoscut că le-au furat din apartamentul în care au fost surprinşi. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit în totalitate părţii vătămate, care nu se afla în apartament în momentul comiterii faptei.
 Cei doi au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova  cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Polițiștii i-au încarcerat pe cei doi în arestul inspectoratului, iar cercetările sunt continuate de polițiști în vederea documentării întregii activități infracționale.
 
Pentru a reduce riscul de a cădea victime ale unor astfel de fapte, poliţiştii vă   recomandă:
• Atunci când vă aflaţi în locuinţă să asiguraţi uşa cu sistemul de siguranţă deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol bunurile pe care le găsesc la îndemână.
• Uşa de acces în imobil trebuie să fie solidă şi prevăzută cu cel puţin două încuietori cu sisteme şi chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor. Sistemele de siguranţă performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplăcute.
• Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei.
• Întrebaţi persoanele necunoscute, care se află în imobilul în care locuiţi, pe cine caută. Este o metodă extrem de eficace de descurajare a hoţilor din locuinţe.
• Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scărilor.
• Restricţionaţi accesul în imobil cu un sistem interfon, dar acesta devine inutil dacă se permite accesul tuturor persoanelor fără a fi verificată identitatea acestora.
• Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie.
• Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.
• Dacă la uşa dvs. se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, refuzaţi-le! Dacă totuşi doriţi să achiziţionaţi ceva în nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS