4.7 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Craiova: Expoziţia de pictură "Dialoguri plastice" la Galeriile "Cromatic"

Craiova: Expoziţia de pictură „Dialoguri plastice” la Galeriile „Cromatic”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează mâine, la ora 14.00, la Galeriile „Cromatic”, expoziţia de pictură „Dialoguri plastice”, a artistelor Gabriela Rădulescu şi Teodora Ciocan. Evenimentul va fi prezentat de Magda Buce, Cristina Oprea, Ovidiu Bărbulescu şi Nicolae Marinescu.

Absolventă a Liceului de muzică şi arte plastice din Craiova, Teodora Ciolan şi-a cultivat pasiunea pentru pictură sub îndrumarea profesorului Costas Cicioş. Intră din nou, în dialog cromatic şi dăruit frumosului, cu pictoriţa Gabriela Rădulescu, acum pe simezele Galeriilor „Cromatic“ la Centrul Judeţean pentru Conservarea şl Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, după vernisajul de anul trecut de la Galeria „Aman“. Este totodată un nume în Saloanele organizate de Cenaclul „Constantin Brâncuşi“ în instituţii de cultură din Dolj precum Casa de Cultură „Tralan Demetrescu“, Muzeul de Artă Calafat, Alliance Française, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şl Aristia Aman“, dar şl din Bulgaria – Centrul Cultural Româno – Bulgar Vidin şi multe altele. Pasiunea pentru pictură se regăseşte în fiecare creaţie a sa, ce-i este punte de legătură cu iubitorii artei plastice.

Născută la Craiova, în 1970, Gabriela Rădulescu se identifică frumos cu oraşul în care a descoperit un inspirat univers al artelor plastice. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă „Cornetti“ din Craiova, la clasa profesorilor Victor Pârlac şi Alfred Rece. Creaţiile sale s-au regăsit în ultimii şase ani în saloanele de iarnă, toamnă, primăvară ale Cenaclului „Constantin Brâncuşi“, pe simezele unor cunoscute galerii, ca „Vollard“ de la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, „Cromatic“ de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şl Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, „Aman“, la Muzeul de Artă din Calafat. împreună cu Cenaclul „Seniori Art“ a mai expus la Galeria „Arta2“ şi la Filarmonica Oltenia. Lucrările i-au fost, de asemenea, admirate în expoziţii de grup care s-au regăsit şi la Centrul Cultural Româno-Bulgar din Vidin, la Alliance Française, în Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Curg preavizele de concediere la Salubritate, angajaţii au intrat...

Angajaţii de la Salubritate au început să primească previzele...

ȘTIRI GdS

Curg preavizele de concediere la Salubritate, angajaţii au intrat...

Angajaţii de la Salubritate au început să primească previzele de concediere colectivă. Salariaţii au intrat în panică, fiindcă una li s-a promis şi alta...

Operaţiunea autobuzul electric „made în Turcia“. BMC vinde tot...

Firma BMC Truck & Bus a fost declarată câştigătoare a licitaţiei privind furnizarea a trei autobuze electrice pentru oraşul Dăbuleni. BMC a rămas singură în cursa pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice pentru Craiova şi este în cărţi şi la licitaţia pentru alte trei autobuze electrice pentru oraşul Segarcea.

Un sfert din Craiova rămâne mâine fără apă

Un sfert din Craiova rămâne mâine fără apă. Compania de Apă Oltenia a anunțat că întrerupe furnizarea apei potabile între orele 09:00 – 18:00.

Incidenţa, în scădere în Craiova. Lista completă cu incidenţa...

Rata de infectare cu noul coronavirus este în scădere în judeţul Dolj, ajungând la 2,34 marţi, faţă de 2,37 în ziua precedentă. Şi în...

Bilanţul Covid în Dolj: Aproape 100 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 99 de cazuri noi de infecţie cu Sars-Cov2 în Dolj şi 4 noi decese. La ATI, sunt...

VIDEO / A aruncat gunoiul pe stradă, s-a trezit...

O femeie din Craiova a fost amendată după ce a aruncat gunoiul pe stradă.